Begeleid wonen in eigen appartement

Wilt u graag zelfstandig wonen met begeleiding? Dat kan met behulp van begeleid wonen. Wanneer u soms begeleiding of zorg nodig hebt maar wel zo zelfstandig mogelijk wilt blijven wonen, dan is begeleid wonen de vorm van thuiszorg die bij u past. Alex-Cares biedt verschillende mogelijkheden en woonlocaties voor zelfstandig wonen met begeleiding.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij jouw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Wat is zelfstandig wonen met begeleiding?

De naam zegt het al, bij zelfstandig wonen woont u in uw eigen appartement of woning, maar is er tegelijkertijd wel de mogelijkheid de juiste zorg of ondersteuning te ontvangen die u nodig hebt. Het doel van zelfstandig wonen met begeleiding is zelfstandigheid. De zorg en ondersteuning die wordt verleend tijdens begeleid wonen zal altijd gericht zijn op het ontwikkelen van de vaardigheid om zelfstandig te wonen en te kunnen participeren in de maatschappij.

Begeleid wonen is een flexibele vorm van thuiszorg, net als bijvoorbeeld ambulant wonen. Deze begeleiding kan variëren van hulp bij dagelijkse activiteiten, zoals het huishouden, tot begeleiding bij het beheren van financiën of het plannen van uw dag. De zorg wordt altijd afgestemd op persoonlijke behoeften maar is altijd binnen handbereik, zodat het maximale uit uw zelfstandige leven wordt gehaald.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

Voor wie is begeleid wonen?

Begeleid wonen is geschikt voor iedereen die zelfstandig wil wonen maar daarbij wel enige vorm van ondersteuning nodig heeft. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanwege een lichamelijke of verstandelijke beperking, de vermindering van zelfstandigheid wegens ouderdom, of andere omstandigheden waardoor zelfstandig wonen een uitdaging kan zijn. Afhankelijk van uw situatie kunt u zelfstandig wonen met de juiste begeleiding.

Neem contact op

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Begeleiding op maat

Hoeveel en welke zorg u nodig hebt, hangt volledig af van uw situatie. Dit kan variëren van dagelijkse ondersteuning tot minder regelmatige begeleiding bij kleinere taken of problemen. Het doel van zelfstandig wonen met begeleiding is om zo zelfstandig mogelijk te zijn. Tegelijkertijd kunt u bij Alex-Cares altijd rekenen op de ondersteuning van onze zorgverleners. Samen met onze begeleiders kunt u afspraken maken over de hulp die u wilt ontvangen. Afhankelijk van uw wensen, biedt zelfstandig wonen begeleiding en ondersteuning bij:

 • Dagelijkse en huishoudelijke taken
 • Persoonlijke verzorging
 • Financiële en administratieve taken
 • Sociale vaardigheden en mentale gezondheid

Neem contact op

Waarom zelfstandig wonen bij Alex-Cares?

Alex-Cares is een zorgcentrum waarbij het geluk van de cliënt altijd voorop staat. Onze zorgverleners zijn niet alleen zorgprofessionals, het zijn ook mensen-mensen. Dit betekent dat uw begeleider goed is opgeleid en zich daarbij met empathie en passie inzet om u passende ondersteuning te bieden. Alex-Cares begrijpt dat zelfstandig wonen erg belangrijk is. Daarom bieden wij gepaste zorg van hoge kwaliteit, zodat u gelukkig, veilig en ontspannen kunt wonen.

Bekijk het aanbod van Alex-Cares

Welke zorg of ondersteuning u ook nodig hebt, bij Alex-Cares staat er altijd iemand voor u klaar. Wilt u zelfstandig wonen met begeleiding? Kijk dan eens naar het grote aanbod woningen dat wij bieden. Bent u benieuwd of zelfstandig wonen wat voor u is? Of heeft u nog vragen over begeleid wonen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 085 016 0960 of u kunt mailen naar info@alex-cares.nl.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken