Begeleid wonen in Friesland buitenaf

Begeleid wonen in Friesland buitenaf is mogelijk onder begeleiding van Alex-Cares. Wij bieden thuisbegeleiding, ofwel thuiszorg, en ook beschermd wonen in Friesland buitenaf. Ontdek de mogelijkheden bij Alex-Cares en bekijk welke zorg bij jou past.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Begeleid wonen in Friesland buitenaf, zorgverlening & structuur

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor je klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, bieden we je de mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Zorg en ondersteuning op maat

Elk mens is anders, zo ook de hulp in de zorg die je nodig kunt hebben. Iedereen die geïnteresseerd is in begeleid wonen in Friesland buitenaf heeft zijn eigen ongemakkelijkheden op het gebied van zorg. Daarom vinden wij het belangrijk om naar je persoonlijke situatie te kijken en te handelen naar je persoonlijke wensen en behoeften op gebied van zorgverlening. Wij begrijpen dat gemak, comfort en structuur in je leven van groot belang zijn.

Thuiszorg in Drachten op maat

Begeleid wonen of beschermd wonen in Friesland buitenaf?

Bij begeleid wonen komt er een persoonlijke begeleider bij jou thuis, dit noemen we dan thuiszorg of thuisbegeleiding. Deze zorg is elke dag dat jij dat nodig hebt mogelijk. Voor veel mensen is het erg prettig en soms ook belangrijk dat je in je eigen huis kunt blijven wonen.

Bij beschermd wonen in Friesland buitenaf woon je in een woon-zorgcentrum in de groene omgeving van Friesland. Ontloop de drukte van de stad en geniet van de natuur. De zorgappartementen in Friesland zijn bedoeld voor mensen met verschillende behoeftes in de zorgverlening. Bovendien is er de hele dag zorghulp beschikbaar.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Wie komt er in aanmerking voor begeleid wonen

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen bekijkt Alex-Cares jouw zorgsituatie en de middelen die je nodig hebt. Je zult in ieder geval ouder moeten zijn dan 18 jaar. Misschien is er ooit iets in je leven gebeurd waarom je plotseling zorg nodig hebt of heb je psychische problematiek. Er zijn meerdere situaties waarbij je hulp kunt krijgen met begeleid wonen.

 

Neem contact op

Woon-zorgcentrum: begeleid wonen in Friesland

In alle woon-zorgcentra is er voor alle bewoners dagbesteding. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder knutselen, schilderen of spelletjes. Ook doen we activiteiten buiten de deur. Begeleid wonen in Friesland buitenaf biedt dan ook allerlei activiteiten aan in de natuur. Misschien ben je wel een wandelaar of vind je het prettig om lekker in de buitenlucht te zijn. Iedereen kan zelf bepalen waar je aan mee wilt doen of waar je die dag zin in hebt. Deze dagbesteding doen we ook in alle andere woon-zorgcentra, zoals bijvoorbeeld in Drachten. Bekijk ons aanbod aan woningen in de zorgverlening.

Creatieve dagbesteding in Leeuwarden

 

Neem contact met ons op

Ben je op zoek naar begeleid wonen in Friesland of Dokkum? Of heb je een dierbare die op zoek is naar beschermd wonen in Friesland buitenaf? Ben je 18 jaar of ouder en beschik je over een zorgindicatie? Wij helpen je! Meld je aan bij Alex-Cares via ons contactformulier of bel naar 085 016 0960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken