Begeleid wonen in Harlingen

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Harlingen.

Neem contact op

Door begeleid te wonen in Harlingen bij Alex Cares leer jij in je eigen tempo zelfstandig te wonen en te leven. Wij geven je wanneer het nodig is extra ondersteuning en hulp. Met een eigen woonplek die fijn en veilig aanvoelt kan jij je goed ontwikkelen. Graag horen we hoe je het zou vinden om thuisbegeleiding te ontvangen of beschermd te wonen in Harlingen. We maken graag met je kennis!

Denk je dat begeleid wonen in Harlingen goed is voor jou of voor iemand die je kent? Je mag altijd even contact met ons opnemen en meer informatie aanvragen. Of ga direct met ons in gesprek, dan kijken we naar de mogelijkheden hoe wij jou kunnen helpen.

Begeleid en beschermd wonen in Harlingen bij Alex Cares

Het betrokken team van Alex Cares geeft ontspannen zorg op maat gecombineerd met financiële hulp aan jongeren en volwassenen die dat nodig hebben. Ook als je geen schulden of geldproblemen hebt, kun je bij ons aankloppen. Kort samengevat bieden wij het volgende aan waarmee we een brug proberen te slaan tussen zorgverlening en bewindvoering:

  • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning
  • Thuisondersteuning
  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
  • Begrip en hulp voor de situatie
  • Optie tot 24-uurs zorg
  • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Voor wie is begeleid wonen in Harlingen?

Wij bieden begeleid wonen in Harlingen aan voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning kan gebruiken in het dagelijks leven. Het maakt voor ons niet uit welke reden jij hebt waardoor je niet zelfstandig kunt wonen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je psychische of psychiatrische problemen hebt. Of misschien vind je het wel lastig om je dag in te delen. Wat de situatie ook is, wij helpen je.

Ambulante hulp aan huis

Hoe helpen we je dan precies? Begeleid wonen in Harlingen betekent in feite dat je ambulante hulp aan huis ontvangt. Hierbij kun je denken aan dagbesteding, thuishulp in Harlingen, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging. Welke hulp je krijgt, hangt volkomen af van jouw wensen. Wij stellen onze hulp zo op jou af, dat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Op deze manier hou je zoveel mogelijk vrijheid.

Bovendien krijg je een vaste begeleider toegewezen. Hij of zij zal samen met jou meer structuur en overzicht creëren in je dagelijks leven. Zo gaan jullie op zoek naar de juiste dagbesteding: school, werk of speciale dagactiviteiten. De begeleider komt bij je thuis. Het is daarom wel fijn als er een klik is tussen jullie. Gelukkig zijn al onze begeleiders enthousiast en passievol over hun werk.

Beschermd wonen in Harlingen

Er is bij ons ook nog een andere woonvorm: beschermd wonen in Harlingen. Dit is een stap hoger in zorg dan begeleid wonen. Wie kan hier gebruik van maken? Mensen met psychische of psychiatrische problemen die extra ondersteuning nodig hebben in de vorm van woonhulp en zorghulp. Ook regelen wij de huisvesting voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij kunnen in onze zorgappartementen beschermd wonen in Harlingen.

Begeleid wonen in Harlingen

Thuishulp in Harlingen

Thuishulp in Harlingen of thuisbegeleiding is er voor hen die onder praktische begeleiding thuis het leven van alledag willen leiden. Heb je bijvoorbeeld een dementere partner, een onhandelbare puber of heb je financiële problemen? Thuishulp in Harlingen biedt uitkomst voor mannen, vrouwen, jongeren, echtparen en alleenstaanden die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Stel ons je vragen!

Nu je meer weet wat Alex Cares precies doet heb je vast vragen voor ons. Begeleid wonen in Harlingen is een grote stap en er komt veel bij kijken. Het is begrijpelijk dat jij en je familie je zo goed mogelijk hierop wilt voorbereiden. Vraag daarom gerust meer informatie aan en neem contact op bij vragen. Wij geven graag antwoord op elke vraag.

Je mag je ook direct aanmelden voor begeleid wonen of beschermd wonen in Harlingen. Houd wel rekening dat je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Lees hier meer over op de website.

Contact Opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken