Begeleid wonen in Holwerd

Kom begeleid wonen in Holwerd, Noord-Friesland. Begeleid wonen is voor iedereen die door sociale, psychische of andere omstandigheden extra hulp nodig heeft. Met de hulp van Alex-Cares kunnen volwassenen zelfstandig wonen terwijl ze fijne zorg en ondersteuning op maat ontvangen. Ook is beschermd wonen in Holwerd mogelijk. Benieuwd wat dit voor jou of iemand anders kan betekenen? Ontdek de mogelijkheden die Alex-Cares kan bieden.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Begeleid wonen Holwerd: persoonlijke begeleiding van Alex-Cares

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Ook kun je thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Naast zorgverlening, staan we ook op financieel gebied voor je klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  De mogelijkheid tot 24-uurs zorg volledig afgestemd op jouw wensen en behoeften.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Altijd een vaste begeleider, zodat jouw dagelijkse leven structuur en overzicht heeft.

Zorg en ondersteuning op maat

Kunnen wij jou of iemand die je kent helpen met begeleid wonen? Alex-Cares staat klaar voor elk persoon die zelfstandig wonen nog lastig vindt. Wij geloven dat met de juiste zorg en ondersteuning iedereen een zelfstandig leven kan leiden. Tijdens het creëren van een fijne leefomgeving stemmen we alles af op jouw wensen en behoeften. Alex-Cares biedt de volgende zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, thuisbegeleiding, beschermd wonen in een woon-zorgteam (binnen een woon-zorgcentrum), dagbesteding, deeltijdverblijf en financiële hulp.

Voor wie is begeleid wonen in Holwerd?

Wij bieden begeleid wonen en beschermd wonen in Holwerd aan voor mensen vanaf 18 jaar die graag hun eigen plekje willen hebben, maar het lastig vinden om zelfstandig te wonen. De redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, sociale omstandigheden of psychische kwetsbaarheid. Onze zorg is altijd op maat. Wij stemmen het precies af op de wensen en behoeftes van de cliënt en denken altijd met je mee.

In heel Friesland helpt Alex-Cares mensen met begeleid wonen. Woon jij of ken jij iemand in de omgeving van Dokkum of Drachten? Ook in deze steden bieden wij fijn begeleid wonen aan. Bekijk op de website ons aanbod aan zorgwoningen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Hoe werkt begeleid wonen?

Je komt in aanmerking voor begeleid wonen in Holwerd wanneer je voldoet aan onze voorwaarden. Beschik je over een zorgindicatie en ben je 18 jaar of ouder? Dan kom je aanmerking. In samenwerking met Alex-Cares bepaal jij waar je behoefte aan hebt op het gebied van zorg en staan wij je graag bij. Wij creëren een prettige leefomgeving die jou dagelijks overzicht en structuur gaat brengen. Het komt voor dat mensen die begeleid wonen naar werk of school gaan. Mocht dit niet zo zijn, dan hebben wij vele mogelijkheden voor dagbesteding.

Neem contact op

Verschillende intensiteiten

Verschillende mensen betekent ook dat er verschillende intensiteiten zijn wanneer het gaat om zorgverlening. De één heeft meer behoefte aan zorg dan een ander. Hierdoor staat onze focus altijd op jouw persoonlijke situatie en behoeften. Heb je genoeg aan een vaste begeleider die dagelijks langskomt of is 24-uurs zorg een pré? Alex-Cares past zich aan aan jouw omstandigheden. Op deze manier hou je zoveel mogelijk vrijheid.

Creatieve dagbesteding in Leeuwarden

Aanmelden voor begeleid wonen in Holwerd

Wil jij graag gebruikmaken van de thuiszorg en thuisbegeleiding van Alex-Cares? Meld je nu aan. Denk eraan dat je moet voldoen aan de volgende voorwaarden: beschikking over een zorgindicatie en 18 jaar of ouder. Vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. Heb je vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085-0160960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken