Begeleid wonen voor jongvolwassenen

Dankzij begeleid wonen voor jongvolwassenen kunt u of uw dierbare uw of zijn eigen leven leiden en plekje vinden in de maatschappij. Met deskundige, persoonlijke hulp en maatwerk biedt Alex-Cares mensen van 18 tot 30 jaar uitgebreide ondersteuning op meerdere levensgebieden om hen te helpen op hun eigen benen te staan. Heeft u of iemand in uw omgeving hier baat bij? Dan bent u van harte welkom.

Wij bieden op maat gemaakte zorg aan iedereen die daar baat bij heeft. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. Dit is geheel vrijblijvend – u zit nergens aan vast.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Waar een begeleid wonen traject
allemaal bij helpt

Wij werken altijd met vaste, persoonlijke begeleiders die bij u of uw dierbare thuis komen. De begeleider ondersteunt op verschillende zogenoemde levensgebieden, waarvan de volgende acht de meest belangrijke zijn:

 • Gezinsrelaties;
 • Sociale relaties;
 • Psychisch welbevinden;
 • Fysiek welbevinden;
 • Werk en opleiding;
 • Financieel gezond;
 • Veilig en fijn wonen;
 • Zingeving

Wat zijn de kosten van woonbegeleiding?

Woonbegeleiding wordt doorgaans vergoed door de gemeente of het zorgkantoor. Hoe dit precies wordt vergoed hangt af van de aard van de zorgvraag. Neem voor meer informatie contact met ons op of neem een kijkje op de Regelhulp-website van de Rijksoverheid.

Begeleid wonen Metslawier

Over ons

Wij staan voor u klaar en verzorgen zowel beschermd als begeleid wonen voor ouderen, jongvolwassenen en alles daartussenin. Wij werken eventueel samen met de bewindvoerder en zorgverlener, hebben ervaring met en kennis van zowel bewindvoering als mentorschap en bieden altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider. Verder bieden wij onze diensten met name in Noord-Nederland aan. Zo bieden wij begeleid wonen in Friesland, Groningen, Drenthe, Assen en Emmen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Andere soorten zorg

Niet iedereen heeft dezelfde soort nodig. Daarom bieden wij, naast begeleid wonen voor jongvolwassenen, ook andere soorten zorg aan:

 • Beschermd wonen (ook voor jongvolwassenen);
 • Begeleid wonen voor andere doelgroepen, zoals begeleid wonen voor ouderen en begeleid wonen voor mensen met een verstandelijke beperking (alle leeftijden);
 • Volledig pakket thuis;
 • Dagbesteding;
 • Hulp bij huishouden;
 • Deeltijdverblijf.

Neem contact met ons op voor meer informatie over begeleid wonen traject

Geïnteresseerd in begeleid wonen voor jongvolwassenen? Neem contact op met Alex-Cares om de mogelijkheden te bespreken. Samen kijken we naar wat we voor u of uw dierbare kunnen betekenen en hoe we aan uw hulpvraag kunnen voldoen. Heeft u nog vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen – wij helpen u graag verder.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken