Begeleid wonen in Sneek

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Sneek.

Neem contact op

Denk je dat begeleid wonen in Sneek wat voor jou is? Je gaat op jezelf wonen, maar wanneer je het nodig hebt, krijg je hulp en ondersteuning. Alex Cares geeft precies de zorg die jij kan gebruiken, inclusief financiële hulp. Wij horen graag hoe we jou kunnen helpen met thuisbegeleiding. Op eigen benen staan, kan namelijk best pittig zijn. Maar met de juiste hulp kan jij gewoon meedoen in de maatschappij.

Lijkt het je wat om begeleid te wonen in Sneek of in een andere plaats in Friesland? De mensen van Alex Cares willen je graag begeleiden in dit proces. In het eerste gesprek vertellen wij en jij hoe we het voor ons zien.

“Neem je contact op?”

Begeleid zelfstandig wonen in Sneek bij Alex Cares

Alex Cares zorgt voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen, bijvoorbeeld door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Wij bieden het volgende aan waarmee we een brug proberen te slaan tussen zorgverlening en financiële hulp:

  • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning
  • Thuisondersteuning
  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
  • Begrip en hulp voor de situatie
  • Optie tot 24-uurs zorg
  • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Begeleid wonen in Groningen

Begeleid wonen en beschermd wonen in Sneek

Wij bieden zowel begeleid wonen als beschermd wonen aan in Sneek. Dit zijn twee verschillende woonvormen. We leggen graag het verschil aan je uit:

Begeleid wonen in Sneek betekent dat een persoon ambulante hulp aan huis krijgt. Dit houdt bijvoorbeeld in: dagbesteding, thuishulp in Sneek, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging.

Beschermd wonen in Sneek is een stap hoger in zorg dan begeleid wonen: een persoon met een psychisch of psychiatrisch probleem ontvangt zorg- en woonhulp. Ook krijgt deze persoon een persoonlijk begeleider toegewezen die hem of haar ondersteund en beschermd bij de dagelijkse gebeurtenissen.

Ontspannen zorg op maat

Alex Cares is opgezet met het idee om sommige mensen net die ondersteuning in het leven te bieden die ze nodig hebben. Hoe we die ondersteuning precies gaan vormgeven verschilt per persoon. Daarom bieden we hulp op verschillende vlakken en altijd ontspannen zorg op maat. Bovendien stellen wij deze hulp zo op jou af, dat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Hiermee houd je zoveel mogelijk vrijheid.

Vaste begeleider over de vloer

Als je bij ons begeleid gaat wonen in Sneek staat er altijd een vaste begeleider voor je klaar. Deze begeleider gaat je persoonlijk begeleiden bij zaken die voor jou nog lastig zijn. Dit kunnen zowel verzorgende als financiële zaken betreffen. Samen met je begeleider ga je meer structuur en overzicht creëren in je dagelijks leven. We kijken bijvoorbeeld naar hoe jij je dag kunt invullen: met werk, school of dagbesteding. Dit beslis je natuurlijk zelf, wij helpen je alleen met de uitvoering.

Je vaste begeleider bezoekt je regelmatig thuis. Het is daarom belangrijk dat er een goede klik is tussen jullie. Zonder klik heeft begeleiding weinig zin. Een begeleider van Alex Cares zet zich met empathie, passie en enthousiasme in om jou passende ondersteuning en zorg te bieden. Het is vooral fijn en gezellig om een vaste begeleider bij je thuis te hebben!

Begeleid wonen in Sneek

Thuishulp in Sneek

Thuisbegeleiding, ofwel thuishulp, is er voor hen die onder praktische begeleiding thuis het leven van alledag willen leiden. Thuishulp in Sneek biedt uitkomst voor jongeren en volwassenen die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional. De thuisbegeleider zal op een praktische en doelgerichte manier de begeleiding bieden die jij nodig hebt.

Meer weten over onze thuishulp in Sneek? Stel je vragen aan het team van Alex Cares, wij beantwoorden ze graag.

Neem contact op

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Vraag meer informatie aan

Ben jij of ken jij iemand die gebaat is bij begeleid wonen in Sneek? Deze woonvorm kan een groot verschil maken voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken in hun dagelijks leven. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt ontvangen. Iedereen verdient een kans om zelfstandig te wonen in Sneek.

Meld je aan voor begeleid wonen of beschermd wonen in Sneek. Je hoort wel aan bepaalde voorwaarden te voldoen, die vind je op de website.

Contact Opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken