Dagbesteding in Assen

Op zoek naar een plek waar je een dagbesteding in Assen kunt volgen? Bij Alex Cares kun je deelnemen aan verschillende activiteiten in een ontspannen sfeer. Je krijgt professionele begeleiding aangeboden.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Gezellige dagbesteding in Assen

Van dagbesteding in Assen tot thuiszorg, afgestemd op jouw interesses en behoeftes.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Een daginvulling op jouw manier

Bij de dagbesteding in Assen van Alex Cares is er keuze uit diverse uiteenlopende activiteiten. We houden altijd rekening met ieders interesses en behoeftes. De een houdt van knutselen en schilderen, terwijl de ander echt een buitenmens is en de hele dag in de tuin bezig is of aan het wandelen in het bos. Waar ook je interesses liggen, bij ons is er altijd een activiteit te vinden die je leuk vindt. Bovendien zijn er altijd groepsgenoten en begeleiders aanwezig waar je een praatje mee kan houden of spelletjes kan doen.

Wij hebben twee activiteitencentra: een in Leeuwarden en de andere is gelegen in De Bult. Ook als je een dagbesteding zoekt in Assen kun je gewoon bij ons terecht, als je dit wenst. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Aanmelden voor dagbesteding in Assen

Dagbesteding voor ouderen in Assen

Onze dagbesteding is met name geschikt voor ouderen in Assen die op geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben. Maar ook voor (jong)volwassenen is er bij ons plek als je te maken hebt met een van deze problemen:

 • Mensen met een passende indicatie o.b.v. de WMO of WLZ.
 • Een (licht) verstandelijke beperking.
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing).
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Terugkerende uitstapjes

Als je deelneemt aan onze dagbesteding in Assen geniet je ook van leuke uitstapjes. Een paar keer per jaar gaan we met de hele groep een dagje eropuit. Zo bezoeken we een kerstmarkt, gaan we cultuur snuiven in een museum en maken we een tripje naar de dierentuin. Allemaal gezellige uitjes waar we met zijn allen nog maanden over napraten.

Zorg bij Alex Cares

Alex Cares verleent meer zorg dan alleen dagbesteding. Mensen in Noord-Nederland kunnen ook bij ons terecht als ze thuiszorg willen aanvragen. Bij deze thuisbegeleiding komt er een vaste begeleider langs die jou helpt met alle zaken waar je moeite mee hebt. Dat kan hulp bij het huishouden zijn, financiële begeleiding of hulp bij persoonlijke verzorging. Dankzij thuiszorg kun je zelfstandig blijven wonen in je eigen woning, maar wel met de juiste ondersteuning van een zorgprofessional.

Daarnaast bieden we zorg met verblijf aan in het noorden van Nederland. Dit houdt zowel begeleid wonen als beschermd wonen in. Wij hebben verschillende zorgcentra waar mensen verblijven en 24-uurs zorg ontvangen.

Neem contact op

Vraag meer informatie aan

Wil jij één of meerdere dagen in de week aan onze activiteiten deelnemen? Of ken je ouderen in Assen die een dagbesteding willen volgen? Je mag je aanmelden bij Alex Cares, dan gaan we bekijken of jouw interesses en behoeftes aansluiten bij onze activiteiten en manier van begeleiden. Heb je behoefte aan meer informatie? Dan kun je het contactformulier op de pagina invullen, je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie van ons op je bericht.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken