Dagbesteding in Groningen

Dagbesteding in Groningen volg je bij Alex Cares. Onze dagbesteding biedt diverse activiteiten die zijn afgestemd op de persoonlijke behoeften en interesses van jou. Dit gaat allemaal op een ontspannen wijze, onder professionele begeleiding.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij je huidige woning

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Voor wie is dagbesteding in Groningen geschikt?

Wij bieden dagbesteding voor ouderen in Groningen voor wie dit nodig heeft. Heb je op geestelijk of sociaal vlak behoefte aan dagbesteding? Dan ben je bij ons van harte welkom. Onze deur staat open voor de volgende mensen:

 • Mensen met een passende indicatie o.b.v. de WMO of WLZ
 • Een (licht) verstandelijke beperking of
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing);
 • Dagbesteding bij autisme in Groningen;
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.
Thuishulp Leeuwarden

De activiteiten tijdens dagbesteding

Wij bieden diverse activiteiten aan tijdens de dagbesteding, zodat er altijd iets te doen is wat je leuk vind. Zo kun je heerlijk creatief bezig door te knutselen of verven maar je kunt ook spelletjes met elkaar doen. Wil je liever een gezellig gesprek voeren met iemand? Dat is uiteraard ook gewoon mogelijk. Verder bieden wij ook activiteiten buiten aan, zoals actief zijn in de tuin of naar het bos voor een wandeling.

Buiten deze standaard activiteiten, organiseren we ook jaarlijkse uitstapjes. Hierbij kun je denken aan het bezoeken van een kerstmarkt, museum of dierentuin.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Assen
Thuishulp voor elke man of vrouw in Emmen

De overige diensten van Alex Cares

Naast de dagbesteding in Groningen, bieden wij nog veel meer diensten. Dit is onder andere thuiszorg, zorg met verblijf, beschermd wonen of begeleid wonen. Hierbij kijken we precies naar wat jij als persoon nodig hebt en stemmen we de hulp hier op af. Heb je enkel hulp in huishouding nodig? Dan is dit bij ons gewoon mogelijk. In onze woon-zorg centra kun je prikkelarm en in alle rust wonen.

Verder bieden wij ook thuiszorg. Dit betekent dat iemand bij je thuis komt om je te helpen met de zaken waar jij hulp bij nodig hebt. Wij garanderen dat je zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen, ook als je begeleid of beschermd gaat wonen.

Neem contact op met Alex Cares

Wil jij je aanmelden voor dagbesteding in Groningen? Meld je dan direct aan via onze website. Wij gaan dan samen met jou kijken of je in aanmerking komt en wat je precies nodig hebt. Ook als je nog vragen hebt over een van onze diensten, of wanneer je gewoon meer informatie wilt hebben, kun je gerust contact met ons opnemen. Vul het contactformulier aan de zijkant in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken