Dagbesteding in Heerenveen

Wilt u uzelf of iemand uit uw naaste omgeving aanmelden voor een dagbesteding in Heerenveen? Dan bent u welkom bij Alex-Cares. Wij hebben een activiteitencentrum in Leeuwarden waar we leuke activiteiten organiseren.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Bewoners op een rij met elkaar in gesprek

Zorg bij Alex Cares: dagbesteding in Heerenveen met professionele begeleiding.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar u begeleid kunt wonen. U kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kunt u niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor u klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien u het nodig heeft, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar uw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  U heeft altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. U beslist zelf waar u hulp bij nodig heeft en uw begeleider helpt u hierbij.

Gevarieerd programma met verschillende activiteiten

De dagbesteding van Alex-Cares is te volgen bij ons activiteitencentrum in Leeuwarden of op de andere locatie in De Bult (omgeving Steenwijk). Op deze plekken kunnen volwassenen uit Heerenveen één of meerdere dagen in de week terecht voor een zinvolle dagbesteding. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd die aansluiten bij ieders behoeftes en interesses. De cliënt volgt altijd een activiteit die hij of zij leuk vindt. Dit kunnen bijvoorbeeld creatieve activiteiten zijn als knutselen en schilderen, maar ook sportieve activiteiten als wandelen in het bos of tuinieren in de tuin.

Door een daginvulling te kiezen die bij de persoon past zal de cliënt de dagbesteding meer waarderen en met plezier ernaartoe gaan. Bovendien leert hij of zij andere mensen kennen die in dezelfde situatie zitten. Er is genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over onderwerpen die ze bezighouden. Neem contact met ons op als u meer informatie wilt ontvangen over onze activiteitencentra in Friesland.

Dagbesteding in Heerenveen

Dagbesteding voor ouderen in Heerenveen

Voor wie is onze dagbesteding precies? De groepen bestaan voornamelijk uit mensen die op geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben. Onze dagbesteding is er met name voor ouderen in Heerenveen, al begeleiden we ook (jong)volwassenen die te maken hebben met deze problemen:

 • Mensen met een passende indicatie op basis van de Wmo of Wlz.
 • Een (licht) verstandelijke beperking.
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatieproblemen en zelfverwaarlozing).
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Begeleid wonen Leeuwarden

Gezellige uitjes

Elk jaar ondernemen we met de dagbestedingsgroepen leuke uitjes. Dit varieert van een museumbezoek, een dagje naar de dierentuin en ’s winters een kerstmarkt bezoeken. Stuk voor stuk gezellige uitjes waar iedereen veel plezier uithaalt. We komen op allerlei nieuwe plekken en maken herinneringen voor het leven.

Zorg en aandacht op maat

We bieden niet alleen dagbesteding in Heerenveen aan. Ook voor andere zorgvormen in de omgeving van Heerenveen kunt u terecht bij Alex-Cares. We geven zorg en aandacht op maat, we hebben oog voor de wensen en behoeftes van onze cliënten. Het is bij ons mogelijk om begeleid en beschermd te wonen. In Leeuwarden en Steenwijk beschikken we over speciale zorgwoningen voor 50+ senioren. Hier kunnen ouderen en (jong)volwassenen uit Heerenveen met een WLZ- of WMO-indicatie beschermd wonen.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot thuiszorg. Dit is een vorm van thuisbegeleiding en kan vergeleken worden met begeleid wonen. Een begeleider komt thuis langs en helpt bij zaken waar de cliënt ondersteuning bij nodig heeft.

Neem contact op

Kom kennismaken!

Wilt u meer weten over onze dagbesteding in Heerenveen voor ouderen en (jong)volwassenen? Vraag gerust meer informatie aan over onze activiteitencentra in Friesland via het contactformulier. We vertellen u graag meer over onze dagbestedingsplekken. Daarnaast maken we graag met u kennis en horen we uw wensen en behoeftes. Zo kunnen we beoordelen of onze dagbesteding een goede plek is voor uw persoonlijke situatie. U kunt uzelf of iemand uit uw omgeving aanmelden.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken