Dagbesteding in Sneek

Wilt u of iemand die u kent een dagbesteding in Sneek volgen? Alex-Cares heeft een activiteitencentrum in Leeuwarden waar volwassenen aan verschillende activiteiten mee kunnen doen.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Dagbesteding in Sneek

Zorgmogelijkheden bij Alex-Cares: thuiszorg en dagbesteding in Sneek.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar u begeleid kunt wonen. U kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kunt u niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor u klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien u het nodig heeft, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar uw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  U heeft altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. U beslist zelf waar u hulp bij nodig heeft en uw begeleider helpt u hierbij.

Daginvulling afgestemd op eigen wensen en behoeftes

Het is fijn als een dagbesteding past bij de persoon en aansluit op zijn of haar wensen en behoeften. Wij houden te allen tijde rekening met de wensen van onze cliënten. Om aan ieders behoeftes te voldoen hebben we een gevarieerd programma samengesteld met geschikte activiteiten. Deelnemers kunnen o.a. kiezen voor schilderen, knutselen, tuinieren en wandelen in het bos. De activiteiten vinden plaats in groepsverband, mensen ontmoeten gelijkgestemden en voeren gesprekken over wat ze hebben meegemaakt.

Alex-Cares beschikt over twee activiteitencentra, het ene centrum is gevestigd in Leeuwarden, het andere centrum bevindt zich op de locatie De Bult bij Steenwijk. Bij onze twee dagbestedingsplekken hangt een ontspannen sfeer en er zijn altijd vaste begeleiders aanwezig die ondersteuning bieden. Neem gerust contact op als u meer informatie wilt ontvangen over onze dagbestedingsplekken.

Begeleid wonen Drachten

Voor wie is onze dagbesteding?

Onze dagbesteding is geschikt voor inwoners uit Sneek die op geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben. We bieden dagbesteding aan ouderen en (jong)volwassenen in Friesland. Herkent u uzelf in onderstaande situaties, dan maken we graag met u kennis tijdens een persoonlijk gesprek.

 • Mensen met een passende indicatie op basis van de Wmo of Wlz.
 • Een (licht) verstandelijke beperking.
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatieproblemen en zelfverwaarlozing).
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Gezellige dagbesteding in Assen

Dagjes eropuit met de groep

Naast de gewone dagelijkse activiteiten, gaan we met de dagbestedingsgroepen ook dagjes eropuit. We organiseren elk jaar diverse leuke uitjes. Zo vinden we het gezellig om jaarlijks naar een kerstmarkt te gaan, een museum te bezoeken en een dagje weg te gaan naar een dierentuin. Tijdens deze uitstapjes komen we op allerlei leuke plekken waar cliënten en begeleiders met elkaar nieuwe herinneringen maken.

Andere mogelijkheden van zorg bij Alex-Cares

Bij Alex-Cares kunnen volwassenen en ouderen terecht voor diverse zorgmogelijkheden. Naast dagbesteding zijn dat de zorgvormen: beschermd wonen, volledig pakket thuis, thuiszorg, hulp bij het huishouden en deeltijdverblijf. We geven zorg en aandacht op maat, waaronder in onze woon-zorgcentra in Leeuwarden, Steenwijk, Appelscha en Ternaard. Hier verblijven mensen met een licht verstandelijke beperking en volwassen en ouderen met een Wmo of Wlz indicatie die 24-uurs zorg nodig hebben.

Voor mensen uit Sneek die zelfstandig thuis willen en kunnen blijven wonen is er thuiszorg. Dit is een vorm van thuisbegeleiding waar een vaste begeleider aan huis komt die helpt met alledaagse bezigheden als hulp bij het huishouden en persoonlijke verzorging.

Neem contact op

Meer informatie aanvragen over onze dagbesteding in Sneek

Wilt u uzelf of iemand uit uw naaste omgeving aanmelden voor de dagbesteding van Alex-Cares voor ouderen en (jong)volwassenen in Sneek? Dat kan via dit contactformulier. Wij willen graag met u kennismaken en uw wensen en behoeftes horen. Alleen zo kunnen we kijken of onze dagbesteding de juiste daginvulling is voor u. Heeft u nog een vraag? U mag deze gerust stellen via het contactformulier. We komen dan zo snel mogelijk bij u terug met een passende reactie.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken