Een betrouwbare huishoudelijk hulp vinden is niet altijd even makkelijk en kan een grote uitdaging zijn. Het is belangrijk om iemand te vinden die niet alleen betrouwbaar is, maar ook zijn of haar werk serieus neemt. In dit blogartikel geven we je enkele tips om een ​​betrouwbare huishoudelijke hulp te vinden en waar je op moet letten wanneer je iemand gevonden hebt.

Waar zoek je een huishoudelijke hulp?

Er zijn verschillende manieren om een ​​betrouwbare huishoudelijke hulp te vinden. Je kunt beginnen door vrienden en familie te vragen. Misschien heb je wel iemand in je omgeving die een hulp kan aanbevelen. Het is vaak nuttig om persoonlijke aanbevelingen te krijgen van mensen die al een huishoudelijke hulp hebben ingehuurd. Als dat niet werkt, kun je ook advertenties plaatsen in lokale kranten of online platforms zoals Marktplaats. Er zijn ook speciale websites waar je een huishoudelijke hulp kunt vinden.  Lees de beoordelingen van de huishoudelijke hulp en controleer hun referenties voordat u contact met hen opneemt.

Achtergrondcontrole uitvoeren

Wanneer je een potentiële huishoudelijke hulp hebt gevonden, is het belangrijk om een ​​achtergrondcontrole uit te voeren. Vraag bijvoorbeeld naar referenties van vorige werkgevers en neem contact met hen op om te horen hoe hun ervaring was. Ook kun je controleren of de huishoudelijke hulp ingeschreven staat als zzp’er. Vraag om een ​​VOG (verklaring omtrent gedrag), een document dat aangeeft of de persoon een strafblad heeft. Dit kan helpen bij het beoordelen van hun betrouwbaarheid.

Maak duidelijke afspraken

Voordat je een huishoudelijke hulp inhuurt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Bespreek bijvoorbeeld de werkzaamheden die de huishoudelijke hulp zal verrichten en de frequentie waarmee dit moet gebeuren. Maak ook duidelijke afspraken over de vergoeding en eventuele extra kosten, zoals reiskosten.

Wie is aansprakelijk als er iets kapot gaat?

Kun je ook schade verhalen op een schoonmaakhulp wanneer er tijdens het schoonmaken iets kapot gaat? Volgens het Juridisch Loket is dit niet mogelijk, omdat de opdrachtgever niet van de hulp kan eisen de schade te betalen, net zoals een werkgever een werknemer niet aansprakelijk kan stellen voor per ongeluk gemaakte schade. Ook de WA-verzekering dekt deze schade niet. De opdrachtgever, jij dus, is verantwoordelijk voor een veilige omgeving. Misschien kun je op zoek naar een WA- of inboedelverzekering met een clausule die dergelijke schades wel dekt.

Huishoudelijke hulp nodig? Neem contact op met Alex Cares

Betrouwbare thuiszorg vinden is soms best lastig. Woon je in het noorden van het land (bijvoorbeeld in Groningen, Friesland en Drenthe) dan kun je terecht bij Alex Cares voor thuiszorg. Wij bieden ook begeleid wonen en dagbesteding in Friesland aan. Wij snappen dat een betrouwbare hulp noodzakelijk is, vooral in sommige persoonlijke situaties. Neem contact met ons op voor meer informatie.