Thuiszorg in Heerenveen

Wil jij graag in je vertrouwde omgeving blijven wonen en heb je thuiszorg in Heerenveen nodig? Ben je op zoek naar wat extra begeleiding? Bij Alex Cares bieden we thuiszorg in Heerenveen die is afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

Onze missie is om jou de zorg te bieden die je nodig hebt, zodat je kunt genieten van een comfortabel leven thuis. Of het nu gaat om huisvesting en begeleid wonen, financiële hulp, 24-uurs zorg of persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider, wij staan voor je klaar. Neem nu contact met ons op en ontdek hoe we jou kunnen helpen om thuis te blijven wonen met de zorg die je verdient. Samen zorgen we voor jouw welzijn en comfort.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Goede thuiszorg in Heerenveen

Alex Cares verleent thuiszorg in Heerenveen, afgestemd op jouw wensen en behoeftes.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg in Heerenveen of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Thuisbegeleiding op maat

Jij hebt een eigen plekje gevonden waar je het naar je zin hebt, maar bij sommige taken kun jij extra ondersteuning gebruiken van een begeleider die jouw situatie begrijpt. Herken jij jezelf hierin en woon je in Heerenveen, dan kan thuiszorg bij Alex Cares een oplossing zijn. Jij ontvangt van ons de zorg waar je thuis behoefte aan hebt. De keuze hiervoor ligt geheel bij jou. Wij kunnen hulp bij het huishouden, financiële begeleiding, hulp bij persoonlijke verzorging en een luisterend oor bieden. Uiteindelijk ben jij degene die bepaalt waar je wel of geen hulp bij nodig hebt.

Thuiszorg in Heerenveen met een persoonlijke begeleider
Thuisbegeleiding in Heerenveen

Persoonlijke ondersteuning aan huis

Thuiszorg is er speciaal voor mensen die vanwege psychische of sociale omstandigheden een helpende hand kunnen gebruiken bij het uitvoeren van alledaagse huishoudelijke en verzorgende taken. Er komt een vaste begeleider thuis langs die je waar nodig zal ondersteunen. Denk je dat thuiszorg in Heerenveen een optie is voor jou? Je mag je altijd aanmelden, dan gaan we later bekijken of je in aanmerking komt. Eerst gaan we met elkaar in gesprek om jouw wensen en behoeftes in kaart te brengen. Daarna besluiten we of wij jou de juiste zorg kunnen bieden onder de gewenste omstandigheden. Wil je hierover meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Begeleid wonen Leeuwarden

Huishoudelijke hulp in Heerenveen

Vind jij het lastig om het huishouden bij te houden? Dit is helemaal niet erg, het runnen van een huishouden kan in je eentje ook behoorlijk pittig zijn. Het wassen van kleding en beddengoed, en het schoonmaken van de kamers zijn tijdrovende klusjes. Wij kunnen je hierbij helpen door een huishoudelijke hulp in Heerenveen voor je te regelen. Dit doen we uiteraard in overleg met jou.

Thuiszorg in Friesland, Groningen en Drenthe

Alex Cares biedt thuiszorg aan in de drie noordelijke provincies van Nederland: in Friesland, Groningen en Drenthe. In de steden Leeuwarden, Appelscha, Sneek, Assen en Drachten kunnen we thuisbegeleiding aanbieden. Daarnaast kunnen we meer zorg verlenen, zoals dagbesteding in Heerenveen.

Bij Alex Cares kunnen mensen begeleid en beschermd wonen in een zorgcentrum. We hebben meerdere zorgwoningen in Leeuwarden en Appelscha waar (jong)volwassen en senioren met een WLZ-WMO indicatie onder begeleiding kunnen wonen. Dit valt onder de 24-uurs zorg, er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig die waar nodig ondersteunt en zorg biedt.

Neem contact op

Vergelijk particuliere thuiszorg en thuiszorg hulpmiddelen

Overweeg je particuliere thuiszorg? Het vergelijken van diensten en tarieven is slim. Particuliere thuiszorg biedt vaak meer flexibiliteit en persoonlijke aandacht. Vergeet ook niet de hulpmiddelen te overwegen. Ze kunnen de zorg verbeteren en de dagelijkse taken vergemakkelijken. Zorg ervoor dat je een zorgindicatie hebt voor vergoeding. Heb je specifieke vragen, neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Thuiszorg indicatie en hulpmiddelen voor zorg

Een thuiszorgindicatie is essentieel voor dekking door verzekeringen, niet onbelangrijk en soms een onderwerp dat wel eens wordt vergeten. Vergelijk de mogelijkheden voor particuliere thuiszorg en thuiszorg hulpmiddelen om de beste zorg te vinden. Hulpmiddelen zoals rolstoelen, tilliften en medicatiedispensers kunnen het leven comfortabeler maken. Zorg dat je de juiste ondersteuning krijgt die bij jouw behoeften past.

Maak een afspraak

Zou jij het fijn vinden om thuiszorg in Heerenveen te krijgen? Kom dan in contact met Alex Cares, we maken graag met je kennis tijdens een persoonlijk gesprek. Je mag het contactformulier invullen, dan nemen we contact met je op om een afspraak te maken. Ook als je een vraag hebt of meer informatie wenst, kun je dit doorgeven via het formulier op deze pagina.

Alex-Cares werkt in verschillende plaatsen in Nederland en biedt onder andere thuiszorg Friesland, thuiszorg Groningen, thuiszorg Assen,
thuiszorg Leeuwarden, thuiszorg Drenthe, thuiszorg Emmen en
thuiszorg Drachten aan.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken