Thuiszorg in Drenthe

Ben je op zoek naar een instantie voor thuiszorg in Drenthe? Dan ben je van harte welkom bij Alex-Cares. Wij regelen graag de thuishulp in Drenthe die jij nodig hebt om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dit kan ondersteuning van een huishoudelijke hulp zijn of van een vaste begeleider. Er zijn genoeg zorgmogelijkheden beschikbaar. Ook bieden we financiële hulp aan.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Fijne thuiszorg in Drenthe van Alex-Cares, afgestemd op jouw wensen

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Je kunt bij ons niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, hebben we de mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Thuiszorg naar jouw behoeftes

We bieden altijd thuiszorg in Drenthe die aansluit op jouw wensen en behoeften. Hierdoor krijg je nooit zorg die je eigenlijk niet nodig hebt, zodat we je optimaal kunnen ondersteunen. Het is ons doel om jou zoveel mogelijk vrijheid te laten behouden, maar om je toch te ondersteunen op het gebied waar jij dat nodig hebt. Op deze manier kun je gewoon op jezelf blijven wonen, in je eigen vertrouwde omgeving, maar toch met de hulp die je hier bij nodig hebt.

Thuiszorg Assen
Thuiszorg Drenthe

Altijd een vaste begeleider bij onze thuishulp in Drenthe

Voor wie is thuiszorg in Drenthe geschikt? We bieden thuishulp voor degenen die wegens psychische of sociale omstandigheden het niet kunnen opbrengen om de dagelijkse bezigheden uit te voeren.

Wij zorgen er bij onze thuishulp in Emmen voor dat je een vaste begeleider hebt waarmee je een goede klik hebt. Als er geen goede klik is, kan het een lang traject worden. Dit is iets wat we altijd willen voorkomen. Je begeleider komt bij jou thuis om je te helpen bij de zaken waar je hulp bij nodig hebt. We bieden ook financiële hulp, als je daar behoefte aan hebt.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Groningen

Huishoudelijke hulp in Drenthe

Omdat we altijd met jou meedenken, is het bij ons mogelijk om ook voor een huishoudelijke hulp te kiezen. Dit betekent dat je de hulp bij het huishouden krijgt die jij nodig hebt. Het takenpakket van de huishoudelijke hulp gaat altijd in overleg met jou.

Heb je interesse in een huishoudelijke hulp in Drenthe? Neem dan direct contact met ons op. We gaan graag met jou in gesprek over de mogelijkheden omtrent een eigen huishoudelijke hulp.

Begeleid wonen in Drenthe

Wil je wel zoveel mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar lukt dat niet in je eigen huis? Dan kun je bij ons kiezen voor begeleid wonen in Drenthe. Bij ons woon je in een van onze woon-zorgcentra, die voor zowel (jong)volwassenen als senioren zijn. Je kunt hier in alle rust prikkelarm wonen, en je krijgt hulp bij de zaken waar je hulp bij nodig hebt. Uiteraard houd je zoveel mogelijk vrijheid. Bij onze woon-zorgcentra bieden we ook ambulante ondersteuning en dagbesteding, indien je daar behoefte aan hebt.

Neem contact op

Neem direct contact met ons op

Wil jij je aanmelden voor onze thuiszorg in Drenthe? Neem dan gerust contact met ons op voor een intakegesprek. Je kunt je aanmelden bij ons als je voldoet aan de voorwaarden. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Heb je nog vragen over onze thuishulp, huishoudelijke hulp of begeleid wonen? Neem gerust contact met ons op. We staan voor je klaar om je meer te vertellen over onze zorg.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken