Begeleid wonen in Friesland

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Friesland.

Neem contact op

Door begeleid wonen in Friesland kun jij, met wat hulp en ondersteuning, prima zelfstandig leven. Alex Cares zorgt ervoor dat jij in jouw kracht kunt staan en mee kunt doen in de maatschappij. Wij gaan met jou in gesprek om te horen hoe we jou kunnen helpen met thuiszorg of het wonen onder begeleiding. Als je er zelf niet uitkomt, is wonen met ondersteuning een goede oplossing. Wij bieden de zorg die jij nodig hebt, inclusief financiële hulp.

Alex Cares biedt hulp op maat aan, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij! Meld je aan voor begeleid of beschermd wonen in Friesland.

Fijn begeleid wonen in Friesland

Wil je in Friesland begeleid wonen aanvragen? Voor jezelf of voor een dierbare? Bij Alex Cares ben je aan het juiste adres, ook in de omgeving van Friesland. Je kunt kiezen voor begeleid wonen als je het lastig vindt om zelfstandig te wonen. Het maakt voor ons niet uit welke reden jij hebt waardoor je niet zelfstandig kunt wonen. Wij passen onze hulp aan op jouw situatie, zodat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Op deze manier houd je zoveel mogelijk vrijheid. Wij bieden ontspannen zorg op maat, gecombineerd met financiële hulp.

Van huisvesting tot zorgverlening

Alex Cares verzorgd naast huisvesting ook zorgverlening aan huis in Friesland. Het kan zijn dat je graag gebruik maakt van onze woongroepen waarbij zorg aanwezig is, maar misschien wil je liever de zorg aan huis ontvangen. We hebben onze diensten en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

 • Huisvesting in een woongroep
 • Thuisondersteuning
 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
 • Optie tot 24-uurs zorg
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Voor wie is begeleid wonen in Friesland bedoeld?

Wonen onder begeleiding is een levensveranderende stap. Maar toch is het voor sommige mensen juist goed om net dat beetje hulp te krijgen in het dagelijks leven. Begeleid wonen in Friesland is er voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Dit kunnen mensen zijn die het lastig vinden om hun dag in te delen of mensen met psychische of psychiatrische problemen. Het gaat niet altijd om ouderen, ook begeleid wonen voor jongvolwassenen in Friesland komt regelmatig voor.

Wat is beschermd wonen in Friesland?

Er is een verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Friesland. Wanneer je onder begeleiding woont krijg je ambulante hulp aan huis: dagbesteding, thuishulp, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging. Terwijl bij beschermd wonen in Friesland een persoon met een psychiatrisch of psychisch probleem extra ondersteuning ontvangt in de vorm van woonhulp en zorghulp. Bij beschermd wonen krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen die jou helpt met de dagelijkse dingen in het leven.

Alex Cares biedt financiële hulp bij schulden

Bij onze thuishulp in Friesland hoort ook financiële hulp, in geval je dit nodig hebt. Dit is een van onze extra diensten die wij aanbieden. Financiële problemen kunnen erg belastend zijn en uiteindelijk voor meer en andere problemen zorgen. Dit kun je er zeker niet bij hebben. Daarom willen wij jou hier graag bij helpen door deze hulp bij schulden aan te bieden. Tijdens het begeleid wonen in Friesland helpen wij jou weer op weg naar een schuldenvrij leven.

Naast financiële hulp bij schulden kunnen wij jou ook helpen als je een persoonsgebonden budget (PGB) hebt. Heb je geen PGB, maar heb je hier wel recht op? Laat dit gerust aan ons weten, wij gaan hier graag samen met jou mee aan de slag.

Altijd een vaste begeleider

Bij begeleid wonen in Friesland van Alex Cares heb je altijd een vaste begeleider. Uit ervaring is gebleken dat de meeste mensen die erg prettig vinden. Het moet ook goed klikken tussen jou en je begeleider. Als jij als cliënt namelijk niet goed klikt met de begeleider, gaat het een lang traject worden. Jouw vaste begeleider komt namelijk bij jou thuis en helpt jou bij alle dagelijkse bezigheden waar je hulp bij nodig hebt. Je bepaalt zelf waar je hulp bij nodig hebt zodat je veel vrijheid behoudt. Wij houden rekening met de volgende acht leefgebieden:

 • Gezinsrelaties
 • Sociale relaties
 • Psychische welbevinden
 • Fysiek welbevinden
 • Werk en opleiding
 • Financieel gezond
 • Veilig en fijn wonen
 • Zingeving

Thuishulp, woonbegeleider Friesland

Thuishulp betekent thuisondersteuning. Deze vorm van zorg is speciaal voor volwassenen die de steun van een vaste begeleider goed kunnen gebruiken. Bij thuishulp in Friesland zal jouw begeleider je structuur en overzicht geven. Misschien heb je deze wel hard nodig om te kunnen functioneren in de samenleving. Daarnaast helpt de thuishulp je bij jouw persoonlijke ontwikkelingen op een ontspannende manier.

Heb je vragen over thuishulp in Friesland? Je mag al je vragen aan ons stellen, wij beantwoorden ze graag voor je.

Dagbesteding bij woongroep Friesland

Bij Alex Cares kun je ook terecht voor dagbesteding in Friesland. Bij deze dagactiviteiten kun je onder professionele begeleiding één of meerdere dagen in de week activiteiten ondernemen in ontspannen sfeer. Hierbij kun je denken aan schilderen, knutselen of spelletjes. Ook geheugentraining, trainingen om de fijne motoriek te verbeteren en trainingen voor het soepel houden van de gewrichten vallen onder de mogelijkheden. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal gezellige uitstapjes georganiseerd naar bijvoorbeeld een kerstmarkt, dierentuin of museum. Bij ons zit je niet stil!

Hulp bij het huishouden

Kun je heel goed thuis blijven wonen, maar wordt het huishouden je een beetje te veel? Geen probleem! Wij helpen je hierbij. Een hulp die jouw huis netjes houdt, is natuurlijk wel heel erg fijn. Alex Cares helpt je graag bij het uitzoeken van de voor jou mogelijke opties bij het huishouden. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Onze ervaren zorgverleners kunnen jou helpen op gebied van verschillende dagelijkse dingen in het leven.

 • Huis schoonmaken
 • Tuin netjes
 • Hulp bij trainingen
 • Individuele gesprekken
 • Hulp bij medicatiegebruik
 • Aandacht voor persoonlijk verzorging
 • Advies bij gezond eten
 • Financiële ondersteuning

Beschermd wonen in de hele provincie Friesland

Wij bieden beschermd en begeleid wonen in heel Friesland. Het maakt dus niet uit waar je in de provincie woont, je kunt bij ons terecht voor begeleid of beschermd wonen. Zo hebben helpen we mensen in bijvoorbeeld in Heerenveen, Leeuwarden en Drachten. Iedereen is bij ons welkom voor extra ondersteuning in de zorg: jongvolwassenen, ouderen, echtparen, alleenstaanden, mannen en vrouwen. Alex Cares biedt hulp op verschillende vlakken en altijd op maat.

Kleinschalig wonen Friesland

Bij beschermd wonen in Friesland ga je waarschijnlijk kleinschalig wonen. Dit heeft voor de meeste mensen veel voordelen. Vaak is er geen grote ruimte nodig en het scheelt ook in het schoonhouden van de ruimte. Wanneer je kleinschaliger gaat wonen, wordt je leefsituatie overzichtelijker en dat is precies waar veel mensen behoefte aan hebben. Het is dus een voordeel voor de woonbegeleider, maar ook voor jou. Win win!

Locaties zorgwoningen

Alex Cares biedt diverse zorgwoningen aan in verschillende locaties. Voor zowel senioren als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen in Friesland beschikbaar. Voorbeelden van deze zorgwoningen zijn:

Zorgappartement voor senioren in Leeuwarden

Appartementencomplex Swettehiem licht aan de rand van de wijk Westeinde in Leeuwarden. Dit appartementencomplex bestaat uit 129 seniorenappartementen waar je zelfstandig woont, maar wel gebruik kunt maken van de diverse voorzieningen in en rondom het gebouw.

Zorgappartementen- en studio’s voor volwassenen en senioren in Appelscha

De zorgappartementen- en studio’s in Appelscha zijn geschikt voor jou, als je gebaat bent bij een rustige omgeving en graag dicht bij de natuur woont. Je kunt gemakkelijk een mooie wandeling in de natuur maken, misschien gaat je buurman of buurvrouw wel met je mee.

Zorgstudio voor jongvolwassenen in Damsport, Groningen

In de ruim opgezette woonwijk Hoornsemeer is onze zorgstudio voor jongvolwassenen gevestigd. In de omgeving van deze woonwijk bevinden zich veel recreatiemogelijkheden. Ook zijn winkels, sportvelden en horecavoorzieningen op loopafstand bereikbaar. Begeleid wonen jongvolwassen in Friesland is geen taboe, maar een fantastische uitkomst.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Begeleid wonen Friesland, meld je aan bij Alex Cares

Wil je begeleid of beschermd wonen in Friesland via Alex Cares? Meld je dan aan via ons contactformulier. Samen kunnen we dan gaan kijken of jij in aanmerking komt voor deze hulpverlening en hoe we deze het beste kunnen gaan toepassen op jouw situatie. Neem gerust contact met ons op als je (specifieke) vragen hebt. Onze medewerkers staan voor je klaar!

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken