Begeleid wonen in Friesland

Door begeleid wonen in Friesland kun jij, met wat hulp en ondersteuning, prima zelfstandig leven. Alex Cares zorgt ervoor dat jij in jouw kracht kunt staan en mee kunt doen in de maatschappij. Wij gaan met jou in gesprek om te horen hoe we jou kunnen helpen met thuiszorg of het wonen onder begeleiding. Als je er zelf niet uitkomt, is wonen met ondersteuning een goede oplossing. Wij bieden de zorg die jij nodig hebt, inclusief financiële hulp.

Alex Cares biedt hulp op maat aan, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij! Meld je aan voor begeleid of beschermd wonen in Friesland.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij jouw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Fijn begeleid wonen in Friesland

Wil je in Friesland begeleid wonen aanvragen? Voor jezelf of voor een dierbare? Bij Alex Cares ben je aan het juiste adres, ook in de omgeving van Friesland. Je kunt kiezen voor begeleid wonen als je het lastig vindt om zelfstandig te wonen. Het maakt voor ons niet uit welke reden jij hebt waardoor je niet zelfstandig kunt wonen. Wij passen onze hulp aan op jouw situatie, zodat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Op deze manier houd je zoveel mogelijk vrijheid. Wij bieden ontspannen zorg op maat, gecombineerd met financiële hulp.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

Van huisvesting tot zorgverlening

Alex Cares verzorgd naast huisvesting ook zorgverlening aan huis in Friesland. Het kan zijn dat je graag gebruik maakt van onze woongroepen waarbij zorg aanwezig is, maar misschien wil je liever de zorg aan huis ontvangen. We hebben onze diensten en aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

 • Huisvesting in een woongroep
 • Thuisondersteuning
 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
 • Optie tot 24-uurs zorg
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Voor wie is begeleid wonen in Friesland bedoeld?

Wonen onder begeleiding is een levensveranderende stap. Maar toch is het voor sommige mensen juist goed om net dat beetje hulp te krijgen in het dagelijks leven. Begeleid wonen in Friesland is er voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Dit kunnen mensen zijn die het lastig vinden om hun dag in te delen of mensen met psychische of psychiatrische problemen. Het gaat niet altijd om ouderen, ook begeleid wonen voor jongvolwassenen in Friesland komt regelmatig voor.

Wat is beschermd wonen in Friesland?

Er is een verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Friesland. Wanneer je onder begeleiding woont krijg je ambulante hulp aan huis: dagbesteding, thuishulp, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging. Terwijl bij beschermd wonen in Friesland een persoon met een psychiatrisch of psychisch probleem extra ondersteuning ontvangt in de vorm van woonhulp en zorghulp. Bij beschermd wonen krijg je een persoonlijke begeleider toegewezen die jou helpt met de dagelijkse dingen in het leven.

Neem contact op

Alex Cares biedt financiële hulp bij schulden

Bij onze thuishulp in Friesland hoort ook financiële hulp, in geval je dit nodig hebt. Dit is een van onze extra diensten die wij aanbieden. Financiële problemen kunnen erg belastend zijn en uiteindelijk voor meer en andere problemen zorgen. Dit kun je er zeker niet bij hebben. Daarom willen wij jou hier graag bij helpen door deze hulp bij schulden aan te bieden. Tijdens het begeleid wonen in Friesland helpen wij jou weer op weg naar een schuldenvrij leven.

Naast financiële hulp bij schulden kunnen wij jou ook helpen als je een persoonsgebonden budget (PGB) hebt. Heb je geen PGB, maar heb je hier wel recht op? Laat dit gerust aan ons weten, wij gaan hier graag samen met jou mee aan de slag.

Meld je aan bij Alex-Cares!

Heb jij behoefte aan thuiszorg in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex-Cares als je voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met jou gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken