Begeleid wonen in Friesland

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Friesland.

Neem contact op

Door begeleid wonen in Friesland kun jij, met wat hulp en ondersteuning, prima zelfstandig leven. Alex Cares zorgt ervoor dat jij in jouw kracht kunt staan en mee kunt doen in de maatschappij. Wij gaan met jou in gesprek om te horen hoe we jou kunnen helpen met thuiszorg en of het je wat lijkt om beschermd te wonen in Friesland. Als je er zelf niet uitkomt, is wonen met ondersteuning namelijk best prettig. Wij bieden precies de zorg die jij nodig hebt, inclusief financiële hulp.

“Alex Cares biedt hulp op maat aan, zodat iedereen mee kan doen in de maatschappij.

Fijn begeleid wonen in Friesland

Wij bieden beschermd wonen in Friesland en omliggende provincies. Je kunt kiezen voor begeleid wonen als je het lastig vindt om zelfstandig te wonen. Het maakt voor ons niet uit welke reden jij hebt waardoor je niet zelfstandig kunt wonen. Wij stellen onze hulp zo op jou af, dat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Op deze manier hou je zoveel mogelijk vrijheid. Wij bieden ontspannen zorg op maat, gecombineerd met financiële hulp.

Van huisvesting tot zorgverlening

 • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning
 • Thuisondersteuning
 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
 • Optie tot 24-uurs zorg
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Voor wie is begeleid wonen in Friesland?

Wonen onder begeleiding is een levensveranderende stap. Maar toch is het voor sommige mensen juist goed om net dat beetje hulp te krijgen in het dagelijks leven. Begeleid wonen in Friesland is er voor iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Denk aan situaties als deze: mensen die het lastig vinden om hun dag in te delen of mensen met psychische of psychiatrische problemen.

Wat is beschermd wonen in Friesland?

Er is een verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Friesland. Wanneer je onder begeleiding woont krijg je ambulante hulp aan huis: dagbesteding, thuishulp, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging. Terwijl bij beschermd wonen in Friesland een persoon met een psychiatrisch of psychisch probleem extra ondersteuning ontvangt in de vorm van woonhulp en zorghulp.

Financiële hulp bij schulden

Bij onze thuishulp in Friesland hoort ook financiële hulp, als je dat nodig hebt natuurlijk. Dit is een van onze specialisaties. Financiële problemen kunnen voor meer problemen zorgen dan enkel problemen met geld. Wij willen jou hier graag mee helpen door hulp bij schulden te bieden. Tijdens het begeleid wonen in Friesland helpen wij jou weer op weg naar een schone lei.

Naast financiële hulp bij schulden kunnen wij jou ook helpen als je een persoonsgebonden budget (PGB) hebt. Heb je geen PGB, maar heb je hier wel recht op? Laat dit gerust aan ons weten, wij gaan hier graag samen met jou mee aan de slag.

Altijd een vaste begeleider

Bij begeleid wonen in Friesland van Alex Cares heb je altijd een vaste begeleider. Het moet namelijk wel goed klikken tussen jou en je begeleider. Als jij als cliënt namelijk niet goed klikt met de begeleider, gaat het een lang traject worden. Jouw vaste begeleider komt namelijk bij jou thuis en helpt jou bij alle dagelijkse bezigheden waar je hulp bij nodig hebt. Je bepaalt zelf waar je hulp bij nodig hebt zodat je veel vrijheid behoudt. Wij houden rekening met de volgende acht leefgebieden:

 • Gezinsrelaties
 • Sociale relaties
 • Psychisch welbevinden
 • Fysiek welbevinden
 • Werk en opleiding
 • Financieel gezond
 • Veilig en fijn wonen
 • Zingeving

Hulp bij het huishouden

Als het huishouden je een beetje te veel wordt helpen wij je hier graag bij. Misschien is een vriendelijke hulp die jouw huis netjes houdt wel iets voor jou. Alex Cares helpt je graag bij het uitzoeken van de voor jou mogelijke opties. Samen zoeken we naar een passende oplossing.

Dagbesteding

Ook kun je bij Alex Cares terecht voor dagactiviteiten. Bij deze dagactiviteiten kun je onder professionele begeleiding één of meerdere dagen in de week activiteiten ondernemen in ontspannen sfeer. Hierbij kun je denken aan schilderen, knutselen of spelletjes. Ook geheugentraining, trainingen om de fijne motoriek te verbeteren en trainingen voor het soepel houden van de gewrichten vallen onder de mogelijkheden. Daarnaast worden er jaarlijks een aantal gezellige uitstapjes georganiseerd naar bijvoorbeeld een kerstmarkt, dierentuin of museum.

Thuishulp in Friesland

Thuishulp betekent thuisondersteuning en is er speciaal voor volwassenen die de steun van een vaste begeleider kunnen gebruiken. Bij thuishulp in Friesland zal jouw begeleider je structuur en overzicht geven. Daarnaast helpt hij of zij je te ontwikkelen op een ontspannende manier.

Heb je vragen over thuishulp in Friesland? Je mag al je vragen aan ons stellen, wij beantwoorden ze graag voor je.

Beschermd wonen in heel de provincie Friesland

Wij bieden beschermd en begeleid wonen in heel Friesland. Zo hebben we al mensen geholpen in Heerenveen, Leeuwarden en Drachten. Iedereen is bij ons welkom voor extra ondersteuning: jongvolwassenen, ouderen, echtparen, alleenstaanden, mannen en vrouwen. Alex Cares biedt hulp op verschillende vlakken en altijd op maat.

Zorgwoningen

Alex Cares biedt diverse zorgwoningen aan. Voor zowel senioren als (jong)volwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar. Voorbeelden van deze zorgwoningen zijn:

Zorgappartement voor senioren in Leeuwarden

Appartementencomplex Swettehiem licht aan de rand van de wijk Westeinde in Leeuwarden. Dit appartementencomplex bestaat uit 129 seniorenappartementen waar je zelfstandig woont, maar wel gebruik kunt maken van de diverse voorzieningen in en rondom het gebouw.

Zorgappartementen- en studio’s voor volwassenen en senioren in Appelscha

De zorgappartementen- en studio’s in Appelscha zijn geschikt voor jou, als je gebaat bent bij een rustige omgeving en graag dicht bij de natuur woont.

Zorgstudio voor (jong) volwassenen in Damsport, Groningen

In de ruim opgezette woonwijk Hoornsemeer is onze zorgstudio voor (jongvolwassenen) gevestigd. In de omgeving van deze woonwijk bevinden zich veel recreatiemogelijkheden. Ook zijn winkels, sportvelden en horecavoorzieningen op loopafstand bereikbaar.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Meld je aan bij Alex Cares!

Wil je beschermd wonen in Friesland via Alex Cares? Indien je voldoet aan de voorwaarden om gebruik te maken van onze zorg en financiële hulp, kun jij je aanmelden. Wij gaan samen met jou kijken hoe wij je het beste kunnen helpen. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken