Thuiszorg in Friesland

Voor thuiszorg in Friesland kunt u terecht bij Alex-Cares. Wij bieden thuiszorg en huishoudelijke hulp aan in Friesland, waarbij volledig gekeken wordt naar uw wensen en behoeften. U kunt de thuiszorg aanvragen voor uzelf of voor iemand in uw omgeving. Er kunnen diverse psychische of psychosociale problemen zijn waardoor u extra hulp nodig heeft. U bent bij ons van harte welkom.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij uw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar u begeleid kunt wonen. U kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kunt u niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor u klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien u het nodig heeft, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar uw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  U heeft altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. U beslist zelf waar u hulp bij nodig heeft en uw begeleider helpt u hierbij.

Thuiszorg in Friesland bij begeleid wonen

Er zit een verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen. De thuiszorg in Friesland is onderdeel van begeleid wonen. U ontvangt hulp van een begeleider aan huis, in de vorm van thuishulp in Friesland. Dit kan onder andere hulp bij het huishouden of persoonlijke verzorging zijn, maar ook financiële begeleiding is bijvoorbeeld mogelijk. De thuiszorg kan ook zorgen voor dagbesteding. In het geval van beschermd wonen krijgt u woonhulp en zorghulp bij psychische of psychiatrische problemen.

Wij staan voor u klaar met beschermd wonen en begeleid wonen in de provincie Friesland. U kunt bij Alex-Cares begeleid wonen in Friesland, begeleid wonen in Drenthe en beschermd wonen in Drachten.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

Wat is thuishulp?

Bij thuiszorg krijgt u thuis praktische begeleiding bij bepaalde dingen. Als u wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig heeft, kan de thuisbegeleiding uitkomst bieden. Uw begeleider zal op een praktische en doelgerichte manier precies de begeleiding geven die u wenst. Thuishulp kan ook uitkomst bieden bij financiële problemen.

Indien u meer informatie wenst over thuiszorg in Friesland van Alex-Cares, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over en willen met u kijken naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Huishoudelijke hulp in Friesland

Wordt het huishouden u te veel? Ook dan staat Alex-Cares voor u klaar met begeleiding. Samen met u wordt er gekeken naar de diverse opties, om ervoor te zorgen dat u het huishouden weer aan kunt. Dit kan door middel van een huishoudelijke hulp in Friesland. Er wordt altijd een passende oplossing gevonden voor uw situatie. Een huishoudelijke hulp in Friesland biedt ondersteuning bij huishoudelijke taken. De meest voorkomende taken zijn stofzuigen, dweilen, afstoffen, strijken en ramen wassen. Het zijn dus de standaard huishoudelijke taken die de huishoudelijke hulp op zich neemt.

Het kan zijn dat u wilt dat de huishoudelijke hulp ook andere taken uitvoert, het takenpakket van de huishoudelijke hulp in Friesland gaat altijd in overleg. Het is niet de bedoeling dat de huishoudelijke hulp helpt bij persoonlijke taken als eten koken, de boodschappen doen en de hond uitlaten. Daarnaast is het ook niet toegestaan dat de hulp spullen opruimt en zware objecten optilt.

Wonen in een zorgwoning

Wilt u in een prikkelarme en rustige omgeving wonen? Dan kunt u zich aanmelden voor een van de zorgwoningen van Alex-Cares. Wij hebben woningen op drie verschillende woon-zorgcentra in Leeuwarden, Appelscha en Groningen. U woont hier gewoon zelfstandig, met de aanvullende begeleiding die u zelf wenst. Ook hier kan financiële hulp bij toegevoegd worden.

Altijd dezelfde begeleider

Een goede klik met uw begeleider is zeer belangrijk, omdat uw begeleider bij u thuis langskomt voor de begeleiding. Daarom doet Alex-Cares er altijd alles aan om een begeleider voor u te vinden die goed bij u matcht. Op deze manier kunt u het zorgtraject relaxt doorlopen.

Neem contact op

Meld u aan bij Alex-Cares!

Heeft u behoefte aan thuiszorg in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex-Cares als u voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met u gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat uw wensen en behoeften zijn. Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken