Thuiszorg in Friesland

Voor thuiszorg in Friesland kun je terecht bij Alex Cares. Wij bieden thuiszorg en huishoudelijke hulp in Friesland, waarbij volledig gekeken wordt naar jouw wensen en behoeften. Je kunt de thuiszorg aanvragen voor jezelf, of voor iemand in jouw omgeving die het goed kan gebruiken. Er kunnen diverse psychische of psychosociale problemen zijn waardoor je extra hulp nodig hebt. Je bent dan bij ons van harte welkom.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij je huidige woning

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Thuishulp in Friesland bij begeleid wonen

Er zit een verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen. De thuiszorg is onderdeel van begeleid wonen. Je ontvangt hulp van een begeleider aan huis, in de vorm van thuishulp in Friesland. Dit kan onder andere hulp bij het huishouden of persoonlijke verzorging zijn, maar ook financiële begeleiding is mogelijk. De thuiszorg kan ook zorgen voor dagbesteding. In het geval van beschermd wonen krijg je woonhulp en zorghulp bij psychische of psychiatrische problemen. Wij staan voor jou klaar met beschermd wonen en begeleid wonen. Je kunt bij Alex Cares tevens begeleid wonen in Friesland, begeleid wonen in Drenthe en beschermd wonen in Drachten.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen

Wat is thuiszorg?

Bij de thuiszorg krijg je thuis praktische begeleiding bij bepaalde dingen. Als je wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebt, kan de thuisbegeleiding uitkomst bieden. Jouw begeleider zal op een praktische en doelgerichte manier precies de begeleiding geven die jij wenst. Thuishulp kan ook uitkomst bieden bij financiële problemen. Indien je meer informatie wenst over de thuiszorg van Alex Cares, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je er graag meer over en willen met jou kijken naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Huishoudelijke hulp in Friesland

Wordt het huishouden jou teveel? Ook dan staat Alex Cares voor jou klaar met begeleiding. Samen met jou wordt er gekeken naar de diverse opties, om er voor te zorgen dat jij het huishouden weer aan kunt. Dit kan door middel van huishoudelijke hulp in Friesland. Er wordt altijd een passende oplossing gevonden voor jouw situatie.

Wonen in een zorgwoning

Wil je in een prikkelarme en rustige omgeving wonen? Dan kun je je aanmelden voor een van de zorgwoningen van Alex Cares. Wij hebben woningen op drie verschillende woon-zorg centra in Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Je woont hier gewoon zelfstandig, met de aanvullende begeleiding die jij zelf wenst. Ook hier kan financiële hulp bij toegevoegd worden.

Altijd dezelfde begeleider

Een goede klik met jouw begeleider is zeer belangrijk, daar jouw begeleider bij je thuis langs komt voor de begeleiding. Daarom doet Alex Cares er altijd alles aan om een begeleider voor jou te vinden die goed bij jou matcht. Op deze manier kun je het zorgtraject relaxt door lopen.

Neem contact op

Meld je aan bij Alex Cares!

Heb je behoefte aan thuiszorg in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex Cares als je voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met jou gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken