Begeleid wonen in Heerenveen

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Heerenveen.

Neem contact op

Ben of ken jij iemand die het goed kan gebruiken om beschermd te wonen in Heerenveen of omgeving? Beschermd wonen houdt in dat als je zorg- en woonhulp krijgt wanneer je niet meer zelfstandig kan wonen vanwege een psychisch of psychosociaal probleem. Beschermd wonen is een stap hoger in zorg dan begeleid wonen, wat ambulante hulp aan huis inhoudt. Alex Cares biedt zorg met betrekking tot beschermd wonen in Heerenveen, Drachten en Leeuwarden aan mensen die hier behoefte aan hebben. Neem gerust contact met ons op bij interesse in beschermd wonen.

Wij bieden je de zorgverlening die je goed kunt gebruiken inclusief financiële hulp.

Wat doet Alex Cares?

Alex Cares biedt beschermd wonen in Heerenveen en omstreken aan voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. De zorg die wij aan deze mensen bieden, is ontspannen zorg op maat die gecombineerd kan worden met financiële hulp. Kort samengevat bieden wij het volgende aan waarmee we een brug proberen te slaan tussen zorgverlening en financiële hulp:

 • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning
 • Thuisondersteuning
 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
 • Optie tot 24-uurs zorg
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

Neem contact op

Begeleid wonen in Friesland

Ondersteuning van een vaste begeleider

Hoe fijn zou het zijn als het gewoon goed klikt met je vaste begeleider? Precies, dat is wat je wil en daarom is dat een vereiste bij Alex Cares. Als cliënt en begeleider niet fijn met elkaar klikken, dan wordt het een lange weg om af te leggen. Jouw vaste begeleider komt bij jou thuis en komt je helpen bij alle (dagelijkse) handelingen waar jij graag hulp bij wenst. Dat bepaal je zelf en je hebt eigenlijk vrij veel vrijheid bij beschermd wonen in Heerenveen. Die vrijheid en een gevoel van veiligheid en eigen controle waarborgen we door rekening te houden met de 8 belangrijkste leefgebieden:

 • Gezinsrelaties
 • Sociale relaties
 • Psychisch welbevinden
 • Fysiek welbevinden
 • Werk en opleiding
 • Financieel gezond
 • Veilig en fijn wonen
 • Zingeving

Onder de hoede van Alex Cares zorgen we dat jij altijd een beroep kunt doen op jouw begeleider. Samen met jouw begeleider ga je meer structuur en overzicht creëren in je leven, zodat je steeds beter zelfstandig kunt zijn. Ook gaan we kijken naar hoe jij je dag kunt vullen. Passend bij jouw wensen en behoeften kan dit met werk, school of dagbesteding.

Ons specialisme: financiële hulp bij schulden

Beschermd wonen is al een vorm van specialistische zorg die veel kennis en ervaring vereist van onze begeleiders. Toch hebben we er bewust voor gekozen om nog een specialisme aan te bieden, namelijk financiële hulp bij schulden. Financiële problemen zorgen vaak ook voor een hoop andere problemen. Wij willen onze cliënten graag helpen op dit gebied. Door hulp bij schulden te bieden tijdens het beschermd wonen in Heerenveen, proberen we jou op weg te helpen naar een schone lei.

Heb jij een persoonsgebonden budget (PGB)? En is dit iets waar je graag onze hulp bij krijgt? Laat het ons dan gerust weten, dan gaan we hier samen mee aan de slag! Ook als je nog geen PGB hebt en hier wel recht op hebt, helpen we jou graag dit voor je uit te zoeken.

Beschermd of begeleid wonen in Heerenveen?

Ondanks dat u misschien denkt dat beschermd wonen en begeleid wonen hetzelfde is, is het toch wat anders. Begeleid wonen betekent dat je ambulante hulp aan huis krijgt. Dit in de vorm van persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, thuishulp of dagbesteding. Beschermd wonen is net weer een stap hoger. Het houdt in dat een persoon die psychische of psychiatrische problemen woon- en zorghulp krijgt.

Indien je psychische of psychiatrische problemen hebt maar toch op jezelf wil wonen, is beschermd wonen in Heerenveen een goede oplossing. Wij gaan altijd met jou kijken naar de beste oplossing voor beschermd en begeleid wonen. Is het verstandig om op zoek te gaan naar een ander huis, of kan de huidige woning aangepast worden? Dit is een vraag die wij samen met jou gaan uitzoeken voordat er actie ondernomen wordt.

Neem contact op

Aanmelden bij Alex Cares

Wil jij graag beschermd komen wonen in Heerenveen of ergens anders in Friesland bij Alex Cares? Wanneer je voldoet aan de Voorwaarden om gebruik te maken van onze zorg en/of financiële hulp, kun jij je bij ons aanmelden. Samen gaan we dan kijken wat de beste zorg voor jou is. Neem gerust contact met ons op, ook al je vragen hebt.

Contact Opnemen