Begeleid wonen in Leeuwarden

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Leeuwarden.

Neem contact op

Alex Cares gaat jou helpen in je kracht te staan. Dat houdt in dat jij door middel van de juiste zorg en ondersteuning prima zelfstandig kan leven. Zo kun jij gewoon meedoen in de maatschappij, maar wel even fijn op jouw manier. Wij horen graag hoe we jou kunnen helpen met thuisbegeleiding en hoe het je lijkt om begeleid te wonen in Leeuwarden.

Als je er (tijdelijk) zelf niet uit komt, dan is wonen met ondersteuning best prettig. Wij bieden je de zorgverlening die je goed kunt gebruiken inclusief financiële hulp.

Begeleid zelfstandig wonen in Leeuwarden

Het betrokken team van Alex Cares biedt ontspannen zorg op maat gecombineerd met financiële hulp, aan mensen die dat nodig hebben. Ook als je geen schulden of geldproblemen hebt, kun je bij Alex Cares terecht. Kort samengevat bieden wij het volgende aan waarmee we een brug proberen te slaan tussen zorgverlening en bewindvoering:

  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
  • Optie tot 24-uurs zorg
  • Altijd begrip en hulp voor jouw situatie
  • Onze zorgverleners hebben kennis van bewindvoering, mentorschap, schulden en andere financiële problemen

Neem contact op

Het verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Leeuwarden

Voor sommige mensen is het zelfstandig wonen in een huis zonder andere volwassenen moeilijk. Bijvoorbeeld in situaties als deze: mensen met psychische of psychiatrische problemen, een jongeman van 20 jaar oud die niet goed voor zichzelf zorgt of mensen die het lastig vinden om hun dag in te delen. Voor deze mensen is ondersteuning gewenst. Dit kan via begeleiding bij zelfstandig wonen of wonen in een beschermde woonvorm.

Begeleid wonen in Leeuwarden houdt in dat een persoon ambulante hulp aan huis krijgt. Wij richten ons bijvoorbeeld op dagbesteding, thuishulp, huishoudelijk hulp, budgetadvies en persoonlijke verzorging.

Beschermd wonen in Leeuwarden is een stap hoger in zorg dan begeleid wonen: een persoon met een psychisch of psychiatrisch probleem krijgt zorg- en woonhulp.

Samen werken aan jouw toekomst

Het maakt niet uit of je man, vrouw, jong, oud, alleenstaand of samen met iemand bent; samen gaan wij werken aan jouw/jullie toekomst. Dit kun je echt vanuit jouw eigen situatie bekijken, want daar kijken wij ook naar. Naar waar je nu staat en waar je heen wilt.

Wij helpen ontzettend veel verschillende mensen om zelfstandig of onder begeleiding een fijne toekomst tegemoet te gaan. Zo regelen wij voor mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid huisvesting waar zij beschermd kunnen wonen. In heel Friesland bieden wij beschermd en begeleid wonen aan: in Drachten, Leeuwarden en Heerenveen.

Hoe werkt beschermd wonen in Leeuwarden?

Heb jij (voor een ander) interesse in beschermd wonen in Leeuwarden of omgeving? Beschermd wonen houdt in dat de cliënten de vrijheid ervaren van gewoon wonen ondanks hun fysieke of psychische beperking.

Ze krijgen echter een persoonlijke begeleider, die er is ter ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen én voor eventuele begeleiding in het geval van schulden. De begeleiding is geheel op maat en de cliënt bepaalt waar hulp bij nodig is. Voor zover mogelijk kan bij beschermd wonen in Leeuwarden de zelfstandigheid nog best hoog liggen.

Wat doet Alex Care nog meer op het gebied van begeleiding?

Alex Cares is opgezet met het idee om nou net die ondersteuning in hun leven te bieden die sommige mensen nodig hebben. En dat is lastig, want iedereen kan op een andere manier goed ondersteuning gebruiken. Alex Cares biedt daarom hulp op verschillende vlakken en altijd op maat.

Zowel op het gebied van zorg als op het gebied van financiën (zonder dat dit gelijk bewindvoering is) helpen wij waar nodig. Cliënten krijgen een vaste begeleider waarmee het klikt. Jouw eigen begeleider van Alex Cares over de vloer hebben is daardoor vooral gezellig en fijn!

Neem contact op

Thuishulp in Leeuwarden

Zou jij of iemand die je kent graag zelfstandig willen wonen, maar is daarvoor net even dat ene zetje in de rug nodig? Om te durven, te kunnen en om genoeg zelfvertrouwen en kennis op te bouwen om het zelf te kunnen? Die mensen helpt Alex Cares graag met thuisondersteuning.

Deze vorm van ‘thuishulp in Leeuwarden’ is speciaal voor mensen vanaf 18 jaar die een vaste begeleider kunnen gebruiken. Een begeleider die je helpt om je ontspannen te ontwikkelen en die je structuur en overzicht biedt. Interesse in thuishulp in Leeuwarden? Laat het ons gerust weten, dan gaan we graag samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

PGB en Alex

Heb jij een Persoonsgebonden budget (PGB)? Alex en PGB gaan hand in hand. Jouw persoonlijke begeleider gaat jou helpen hier zo goed mogelijk mee te leven. Zodat jij snel van je schulden af bent en prima weet te overleven met jouw PGB.

Neem je contact op?

Heb je interesse in begeleid wonen in Leeuwarden voor jezelf of voor een ander? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen eenieder die er behoefte aan heeft graag middels onze unieke ondersteuning: een combinatie van zorgverlening met begeleid en/of beschermd wonen in Leeuwarden en financiële hulp.

Zou leven zonder stress voor jou al het grote verschil maken? Laat ons jou helpen en laat ons weten wat je situatie is, dan zoeken wij wel uit hóe we jou goed gaan ondersteunen. Meld je nu aan!

Contact Opnemen