Beschermd wonen Leeuwarden

Als je er (tijdelijk) zelf niet uit komt, dan is wonen met ondersteuning best prettig. Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kun jij beschermd wonen in Leeuwarden. Wij bieden je de zorgverlening die je goed kunt gebruiken inclusief financiële hulp.

Alex Cares gaat jou helpen in je kracht te staan. Dat houdt in dat jij door middel van de juiste zorg en ondersteuning prima kan leven. Zo kun jij gewoon meedoen in de maatschappij, maar wel even fijn op jouw manier. Wij horen graag hoe we jou kunnen helpen met begeleiding en hoe het je lijkt om beschermd te wonen in Leeuwarden.

Neem nu contact op

Samen werken aan jouw toekomst

Het maakt niet uit of je man, vrouw, jong, oud, alleenstaand of samen met iemand bent; samen gaan wij werken aan jouw/jullie toekomst. Dit kun je echt vanuit jouw eigen situatie bekijken, want daar kijken wij ook naar. Naar waar je nu staat en waar je heen wilt. Wij helpen ontzettend veel verschillende mensen om zelfstandig of onder begeleiding een fijne toekomst tegemoet te gaan. Zo bieden wij mensen met een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid huisvesting waar zij beschermd kunnen wonen. In Leeuwarden, Heerenveen en Drachten bieden wij dat aan.

Hoe werkt beschermd wonen in Leeuwarden?

Heb jij (voor een ander) interesse in beschermd wonen in Leeuwarden of omgeving? Beschermd wonen houdt in dat de cliënten de vrijheid ervaren van gewoon wonen ondanks hun fysieke of psychische beperking. Ze krijgen echter een persoonlijke begeleider die er is ter ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen én voor eventuele begeleiding in het geval van schulden. De begeleiding is geheel op maat en de cliënt bepaalt waar hulp bij nodig is. Voor zover mogelijk kan bij begeleid wonen de zelfstandigheid nog best hoog liggen.

Over Alex Cares

Alex Cares is opgezet met het idee om nou net die ondersteuning in hun leven te bieden die ze nodig hebben. En dat is lastig, want iedereen kan op een andere manier goed ondersteuning gebruiken. Alex Cares biedt daarom hulp op verschillende vlakken en altijd op maat. Zowel sterk op het gebied van zorg als op het gebied van financiën, zonder dat dit gelijk bewindvoering is. Cliënten krijgen een vaste begeleider waarmee het klikt. Jouw eigen begeleider van Alex Cares over de vloer hebben is daardoor vooral gezellig en fijn!

Wat doet Alex Cares?

Het betrokken team van Alex Cares biedt ontspannen zorg op maat gecombineerd met financiële hulp, aan mensen die dat nodig hebben. Ook als je geen schulden of geldproblemen hebt, kun je bij Alex Cares terecht. Kort samengevat bieden wij het volgende aan waarmee we een brug proberen te slaan tussen zorgverlening en bewindvoering:

  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
  • Optie tot 24-uurs zorg
  • Wij hebben kennis van schulden en financiële problemen

Thuiszorg bij Alex

Zou jij of iemand die je kent graag zelfstandig willen wonen, maar is daarvoor net even dat ene zetje in de rug nodig? Om te durven, te kunnen en om genoeg zelfvertrouwen en kennis op te bouwen om het zelf te kunnen? Die mensen helpt Alex Cares graag met thuisondersteuning. Deze vorm van ‘thuiszorg’ is speciaal voor mensen vanaf 18 jaar die goed een vaste begeleider kunnen gebruiken. Een begeleider die je helpt om je ontspannen te ontwikkelen en die je structuur en overzicht biedt.

Interesse? Laat het ons gerust weten, dan gaan we graag samen kijken wat de mogelijkheden zijn.

PGB en Alex

Heb jij een Persoonsgebonden budget (PGB)? Alex en PGB gaan hand in hand. Jouw persoonlijke begeleider gaat jou helpen hier zo goed mogelijk mee te leven, zodat jij snel van je schulden af bent en prima weet te overleven met jouw PGB.

Neem je contact op?

Heb je interesse in beschermd wonen in Leeuwarden voor jezelf of voor een ander? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen eenieder die er behoefte aan heeft graag middels onze unieke ondersteuning: een combinatie van zorgverlening met beschermd wonen in Leeuwarden en financiële hulp. Zou leven zonder stress voor jou al het grote verschil maken? Laat ons jou helpen en laat ons weten wat je situatie is, dan zoeken wij wel uit hóe we jou goed gaan ondersteunen.

Neem nu contact op