Dagbesteding in Leeuwarden

Zoek je naar een dagbesteding in Leeuwarden? Bij het activiteitencentrum van Alex Cares in Leeuwarden worden verschillende activiteiten georganiseerd, onder professionele begeleiding en in een ontspannen sfeer.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Creatieve dagbesteding in Leeuwarden

Fijne dagbesteding in Leeuwarden met leuke activiteiten.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Welke activiteiten zijn er te doen?

De activiteitencentra van Alex Cares bevinden zich in Leeuwarden en De Bult. Hier kun jij of iemand die je kent één of meerdere dagen in de week terecht voor een dagbesteding. We bieden een gevarieerd programma aan en houden rekening met ieders interesses en behoeftes. Zodoende volg je bij ons altijd een activiteit wat je leuk vindt. Dit kan een creatieve activiteit zijn als knutselen of schilderen, maar ook een buiten activiteit als tuinieren of wandelen in het bos.

Door een dagbesteding in Leeuwarden te volgen ben je er even tussenuit en leer je andere mensen kennen die in dezelfde situatie zitten als jij. Je kunt met elkaar een gesprek voeren over wat jullie bezighouden of gezellige spelletjes doen. Neem gerust contact op als je meer wilt weten over onze activiteitencentra.

Thuiszorg in Emmen afgestemd op jouw zorgvraag

Dagbesteding voor ouderen in Leeuwarden

Onze dagbesteding is geschikt voor mensen die op geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben. We bieden dagbesteding voor ouderen en (jong)volwassenen in Leeuwarden aan. Herken jij jezelf in onderstaande situaties, dan maken we graag met je kennis tijdens een persoonlijk gesprek.

 • Mensen met een passende indicatie o.b.v. de WMO of WLZ.
 • Een (licht) verstandelijke beperking.
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing).
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Het belang van creativiteit in dagbestedingsactiviteiten

Onze jaarlijkse uitjes

Naast de gewone dagelijkse activiteiten, organiseren we ook jaarlijkse uitjes. We vinden het gezellig om elk jaar met de groep naar een kerstmarkt te gaan, een museum te bezoeken en een dagje eropuit te gaan naar een dierentuin. Tijdens deze uitstapjes kom je op leuke plekken waar je nieuwe herinneringen maakt met je groepsgenoten.

Andere vormen van zorg bij Alex Cares

De zorgverlening van Alex Cares gaat verder dan alleen dagbesteding. Wij bieden zorg met verblijf aan in Leeuwarden en Appelscha. Mensen die 24/7 extra begeleiding en ondersteuning nodig hebben kunnen bij ons begeleid wonen en beschermd wonen. In Leeuwarden hebben we speciale zorgwoningen voor 50+ senioren, hier is het rustig en prikkelarm wonen.

Een andere mogelijkheid is thuiszorg. Met deze vorm van zorg kun jij zelfstandig blijven wonen in je eigen woning, dankzij de hulp van een persoonlijke begeleider. Hij of zij zal je ondersteunen bij taken die je lastig vindt. Dit kan hulp bij het huishouden zijn of financiële begeleiding.

Neem contact op

Maak met ons kennis

Wil jij jezelf of iemand uit je omgeving aanmelden voor onze dagbesteding voor ouderen of (jong)volwassenen in Leeuwarden? Dat kan via dit contactformulier. Wij willen graag met je kennismaken en jouw wensen en behoeftes horen. Alleen zo kunnen we kijken of onze dagbesteding de juiste daginvulling is voor jou. Heb je nog een vraag? Je mag deze gerust stellen via het contactformulier. We komen dan zo snel mogelijk bij je terug met een passende reactie.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken