Begeleid wonen in Emmen

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Emmen.

Neem contact op

Begeleid wonen in Emmen kan via Alex Cares. Als je niet zelfstandig kan wonen, en zorg- en woonhulp nodig hebt, is begeleid wonen een goede uitkomst. Je kunt het beschermd wonen in Emmen bij Alex Cares aanvragen voor jezelf, maar ook voor iemand in jouw naaste omgeving. Als jij of iemand anders niet meer zelfstandig kan wonen door diverse problemen, staan wij voor jou klaar.

Je kunt direct contact met ons opnemen om begeleid wonen in Emmen aan te vragen. Bij een eerste gesprek kijken we samen met jou hoe wij jou aan een geschikte woning kunnen helpen.

Begeleid wonen in Emmen via Alex Cares

Alex Cares helpt jou in je kracht te staan. Door de juiste zorg en ondersteuning kun jij ook met psychische of psychosociale problemen prima zelfstandig wonen. Op deze manier zorgen we ervoor dat jij gewoon mee kunt doen in de maatschappij, maar wel op jouw eigen manier. Van ons krijg je een thuisbegeleider, die jou helpt met jouw dagelijkse invulling. Wij kunnen jou helpen bij het begeleid wonen in Emmen met de volgende punten:

 • Samenwerking met bewindvoerder en zorgverlener;
 • Begrip en hulp voor de situatie;
 • Zorgverleners hebben ook kennis van bewindvoering en mentorschap;
 • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning;
 • Optie tot 24-uurs zorg;
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider.

Neem contact op

Samenwerken met bewindvoerder en zorgverlener

Een klik met jouw begeleider is zeer belangrijk. Daarom krijg je bij ons altijd een vaste begeleider die jou thuis komt helpen met alles waar jij hulp bij nodig hebt. Jij bepaalt namelijk zelf waar je mee geholpen wordt, bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Op deze manier geven wij je alle vrijheid bij het begeleid wonen Emmen. Daarnaast houden wij rekening met de volgende acht leefgebieden:

 • Gezinsrelaties;
 • Sociale relaties;
 • Psychisch welbevinden;
 • Fysiek welbevinden;
 • Werk en opleiding;
 • Financieel gezond;
 • Veilig en fijn wonen;
 • Zingeving.

Jouw begeleider staat voor jou klaar

Jouw begeleider staat altijd voor jou klaar voor de thuisbegeleiding. Op deze manier zorg je er samen met jouw begeleider voor dat je structuur en overzicht krijg in jouw leven door middel van thuishulp in Emmen. Zo kun je steeds meer zelfstandig gaan doen. Jouw begeleider kijkt ook met jou mee naar de invulling van de dag. Dit kan op het gebied van school, werk of dagbesteding zijn. Er wordt dan rekening gehouden met jouw wensen en behoeften.

Het verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Emmen

Begeleid wonen en beschermd wonen is niet helemaal hetzelfde. Wanneer jij je aanmeldt voor begeleid wonen in Emmen ontvang je ambulante hulp aan huis van ons. Dit in de vorm van persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, thuishulp of dagbesteding. Je bepaalt zelf welke ambulante hulp je wilt ontvangen.

Beschermd wonen in Emmen is een zorgstap hoger. Volwassenen die met psychische of psychiatrische problemen kampen krijgen dan woon- en zorghulp aangeboden. Indien je deze problemen hebt maar toch op jezelf wilt wonen, is beschermd wonen in Emmen een goede oplossing.

Neem contact op

Begeleid wonen in Emmen

Thuishulp in Emmen

Op jezelf wonen kan best spannend zijn. Je moet het durven, kunnen en genoeg zelfvertrouwen en kennis opbouwen om de stap te zetten. Denk jij dat je het aankan, maar heb je wel behoefte aan extra begeleiding en ondersteuning? Dan is thuishulp in Emmen wat voor jou. Je krijgt een persoonlijke begeleider toegewezen die je structuur en overzicht biedt. Thuishulp in Emmen geeft praktische begeleiding.

Begeleid wonen in de noordelijke provincies

We bieden niet alleen begeleid wonen aan in Emmen, we zijn werkzaam in heel Noord-Nederland. In alle noordelijke provincies zijn wij actief: Groningen, Friesland en Drenthe. Alex Cares is opgezet met het idee om nou net die ondersteuning in hun leven te bieden die sommige mensen nodig hebben.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Geïnteresseerd? Meld je aan!

Wil jij begeleid of beschermd wonen in Emmen? Neem dan direct contact met ons op. Dit doe je door het contactformulier op onze website in te vullen. Je kunt op deze manier het begeleid wonen aanvragen. Maar je kunt ook meer informatie opvragen op deze manier. Wij staan klaar om samen met jou te kijken hoe we jouw ideale woonsituatie kunnen bereiken.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken