rsz_shutterstock_654226300_1 (1)

Dagbesteding

Contact opnemen

Mee doen! Dat wil toch iedereen?

Even eruit, anderen leren kennen en ontspannen activiteiten ondernemen? Wordt u een dagje ouder, bent u wat strammer of laat uw geheugen u wel eens in de steek? Kom dan eens naar een van de dagactiviteiten van Alex-Cares. Deze worden onder andere georganiseerd in Swettehiem in Leeuwarden.

Bij het activiteitencentrum van Alex-Cares kunt u onder professionele begeleiding één of meerdere dagen in de week ontspannen activiteiten ondernemen in een fijne sfeer. We hebben een gevarieerd programma en wij houden rekening met ieders behoeften en interesses. Zo zijn we creatief met schilderen en knutselen, doen spelletjes of praten met elkaar. Ook fysieke en psychische trainingen behoren tot de mogelijkheid waarbij u kunt denken aan geheugentraining, training om de fijne motoriek te verbeteren of training voor het soepel houden van uw gewrichten.

Jaarlijks organiseert Alex-Cares een aantal gezellige uitstapjes. Zo gaan wij naar een kerstmarkt, doen wij een museumbezoek en bezoeken wij een dierentuin.  Het activiteitencentrum van Alex-Cares is voor mensen die op lichamelijk, geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben.

Dit kan gaan om ouderen met:

  • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing);
  • Somatische problemen (lichamelijke handicap- en behoeftes, voeding en hygiëne);
  • Psychogeriatrische problemen (dementie en de gevolgen van hersenaandoeningen, agressief gedrag, zwerfneigingen);
  • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Voor wie:

Het activiteitencentrum is er voor iedereen, die hiervoor een indicatie heeft ontvangen vanuit het CIZ voor begeleiding groep met:

  • Overbruggingszorg
  • Verblijf
  • Respijtzorg (ten behoeve van mantelzorgers)

Of voor iedereen die vanuit de gemeente een Wmo-beschikking heeft voor:

  • Begeleiding groep
  • Respijtzorg (ten behoeve van mantelzorgers)

Heeft u geen of onvoldoende indicaties, dan is het wel mogelijk om extra dagen in te kopen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alex-Cares. De kosten voor dagactiviteiten zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van uw gemeente. Er wordt een eigen bijdrage in rekening gebracht voor aanvullende kosten, versnaperingen, extra activiteiten, materialen, bijzondere gelegenheden enz. Indien voor u van toepassing worden ook de kosten van de maaltijden in rekening gebracht.

 Meer informatie:

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Dagbesteding?

Bel 085 016 0960 of stuur een e-mail naar info@alex-cares.nl

Contact opnemen