Thuiszorg in Emmen

Sta jij open voor thuiszorg in Emmen, zodat je met de juiste begeleiding gewoon thuis kan blijven wonen? Alex Cares verleent deze zorg en meer.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg in Emmen aanvragen

Alex Cares biedt thuiszorg in Emmen die is afgestemd naar jouw wensen en behoeftes.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg in Emmen of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Thuishulp in Emmen

Thuiszorg of thuishulp is begeleiding en ondersteuning bieden aan huis. Jij beslist zelf welke hulp je wilt ontvangen van Alex Cares. Wij geven je wat jij nodig hebt, dit kan bijvoorbeeld hulp bij het huishouden zijn of financiële begeleiding. Dankzij thuiszorg op maat kun jij op jezelf blijven wonen in Emmen op de manier hoe jij het wilt. Als jij je aanmeldt bij Alex Cares gaan we met elkaar in gesprek en bespreken we jouw wensen en behoeftes. Je krijgt een vaste thuishulp begeleider toegewezen die bij je langskomt in Emmen.

Thuishulp voor elke man of vrouw in Emmen

Voor wie is thuisbegeleiding?

Op jezelf wonen is voor iedereen spannend in het begin. Maar voor sommige mensen kan het runnen van een huishouden erg intensief zijn. Als je bijvoorbeeld wegens psychische of sociale omstandigheden het niet kan opbrengen om de dagelijkse bezigheden te volbrengen. Herken jij jezelf hierin en woon je zelfstandig in Emmen? Dan kan thuiszorg in Emmen uitkomst bieden. Met praktische en doelgerichte begeleiding van een vaste begeleider kun jij het leven van alledag leiden op de wijze hoe jij het voor je ziet.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg in Sneek

Huishoudelijke hulp in Emmen

Een van de opties bij thuishulp in Emmen is hulp bij het huishouden. Het schoonmaken van je huis kan soms net teveel werk zijn. Je moet maar weten welk schoonmaakmiddel je hoort te gebruiken bij welke schoonmaakklus. Om het makkelijker te maken kunnen wij een huishoudelijke hulp in Emmen voor je regelen. Deze altijd vriendelijke schoonmaker zal je huis netjes bijhouden. Ook bij hulp bij het huishouden gaan we samen op zoek naar een oplossing die bij jouw situatie past.

Andere zorgvorm: begeleid wonen in Emmen

Wij bieden je bij thuiszorg in Emmen dezelfde zorg aan als binnen een begeleid wonen traject. Het grote verschil is natuurlijk wel dat je gewoon thuis kunt blijven wonen in je eigen vertrouwde omgeving. Als je zelfstandig kunt wonen, maar bij bepaalde onderdelen begeleiding en hulp wilt ontvangen van een professionele hulpverlener past thuishulp perfect bij je. Voor senioren en (jong)volwassenen met een (licht-) verstandelijke beperking en een WLZ- WMO indicatie die meer ondersteuning nodig hebben, bieden wij beschermd en begeleid wonen in Emmen aan en in andere plaatsen in Noord-Nederland. Ook is er de mogelijkheid voor dagbesteding in Emmen.

We hebben de beschikking over meerdere zorgwoningen. Deze zijn gevestigd in rustige gebieden en zijn kleinschalig van aard. De bewoners kunnen hier zelfstandig wonen, met begeleiders dicht in de buurt om waar nodig te ondersteunen.

Neem contact op

Meld je aan voor thuiszorg in Emmen

Lijkt thuishulp in Emmen bij Alex Cares je wel wat? Wij helpen je graag verder en bieden de zorg die jij nodig hebt. Je kunt je aanmelden voor thuiszorg in Emmen door het formulier in te vullen. Dan maken we een afspraak voor een gesprek. Wil je liever eerst meer informatie aanvragen? Neem dan contact op via 085 016 0960 of stuur je vraag per e-mail.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken