Thuiszorg in Drachten

Met thuiszorg in Drachten kun jij gewoon thuis blijven wonen in je eigen omgeving. Alex Cares zorgt ervoor dat er aan jouw wensen en behoeftes wordt gedacht.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg in Drachten aanvragen voor jezelf of iemand anders

Van huishoudelijke hulp tot volledige thuiszorg in Drachten. Bij Alex Cares is veel mogelijk.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg in Drachten of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Zorg op jou afgestemd

Woon jij al een tijdje op jezelf in Drachten, maar gaat het soms niet helemaal zoals gehoopt? Als je begeleiding en ondersteuning mist bij bepaalde taken in huis kan thuiszorg in Drachten een oplossing zijn. Die behoefte aan hulp kan bijvoorbeeld komen door psychische, sociale of andere omstandigheden. Alex Cares kan je helpen op meerdere zorgvlakken. Over welke zorg hebben we het dan? Wij bieden onder andere financiële begeleiding, hulp bij het huishouden, persoonlijke verzorging en een luisterend oor. Weet je al waar jij behoefte aan hebt? Jij bepaalt zelf waar je wel of geen hulp bij nodig hebt.

Thuiszorg in Drachten op maat
Bewoners op een rij met elkaar in gesprek

Thuiszorg in Drachten met een vaste begeleider

Je behoudt alle vrijheid bij thuiszorg van Alex Cares. Bij het eerste gesprek gaan we bekijken hoe we jou kunnen helpen. Je mag je wensen en behoeftes uitspreken, dan kunnen wij zien of we die kunnen waarmaken met onze zorg. Mocht je in aanmerking komen voor onze zorgverlening, krijg je een vaste begeleider toegewezen. Deze begeleider komt bij je thuis langs en helpt je bij alle zaken waar je moeite mee hebt. Wil je meer weten over onze thuiszorg in Drachten? Neem dan gerust contact met ons op en stel je vraag. Wij geven je graag meer informatie.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Leeuwarden
Thuiszorg Groningen

Huishoudelijke hulp in Drachten

Onder thuiszorg valt onder meer hulp bij het huishouden. Het huishouden in je eentje runnen kan soms best zwaar. Onder meer het wassen van je kleding en beddengoed neemt veel tijd in beslag. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het huishouden? Dan is een huishoudelijke hulp voor je huis in Drachten een optie. Wij kunnen dit voor je regelen, uiteraard doen we dit ook in samenspraak met jou.

Beschermd en begeleid wonen in Drachten (Friesland)

Wij van Alex Cares bieden meer vormen van zorg aan naast thuiszorg. Ook voor beschermd en begeleid wonen kun je bij ons terecht. Bij begeleid wonen in Drachten woon je onder begeleiding in een zorgcentrum, dit kan in Friesland op plekken in Leeuwarden en Appelscha. Ook dagbesteding is een mogelijkheid bij begeleid wonen. Beschermd wonen is een stap hoger in zorg en is geschikt voor mensen met psychiatrische of psychische problemen. Onze zorgwoningen liggen in rustige gebieden, midden in de Friese natuur.

Neem contact op

Vraag meer informatie aan

Zie je het zitten om thuiszorg in Drachten te krijgen van Alex Cares? Wij willen je graag helpen en de zorg bieden die jij nodig hebt. Laten we met elkaar kennismaken en de mogelijkheden bespreken. Je kunt contact opnemen en jouw zorgvraag kenbaar maken in het formulier hiernaast. Wil je eerst meer informatie aanvragen? Je mag altijd contact met ons opnemen. Stuur je vraag in via het formulier, dan beantwoorden we hem graag.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken