Dagbesteding in Drenthe

Een dagbesteding in Drenthe gezocht voor uzelf, een familielid of een cliënt? Bij Alex-Cares kunnen volwassenen terecht voor een zinvolle dagbesteding. We bieden een gevarieerd programma en professionele begeleiding aan.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Dagbesteding in Drenthe

Zinvolle dagbesteding in Drenthe met gezellige activiteiten.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar u begeleid kunt wonen. U kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kunt u niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor u klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien u het nodig heeft, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar uw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  U heeft altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. U beslist zelf waar u hulp bij nodig heeft en uw begeleider helpt u hierbij.

Voor elke deelnemer een geschikte activiteit

Mocht u, of iemand die u begeleidt, willen deelnemen aan onze dagbesteding in Drenthe, welke activiteiten zijn dan geschikt? We bieden een gevarieerd programma aan, voor elke deelnemer zal er een leuke activiteit beschikbaar zijn. Bijvoorbeeld voor de creatievelingen: zij kunnen schilderen of knutselen. Ook voor buitenmensen zijn er genoeg leuke buiten activiteiten, zoals tuinieren of een wandeling in de natuur. De activiteiten worden altijd in een groep gevolgd en er is een begeleider aanwezig die helpt waar nodig. Er is altijd tijd en ruimte voor een praatje of spelletje.

Bij Alex-Cares kunt u, of een bekende van u, een of meerdere dagen in de week een zinvolle dagbesteding volgen. We hebben twee activiteitencentra, een in Leeuwarden en een in Steenwijk (De Bult aan de grens met Drenthe).

Wie kan gebruik maken van onze dagbesteding?

Onze activiteiten zijn geschikt voor mensen die op geestelijk en sociaal gebied ondersteuning, zorg en begeleiding nodig hebben (zie onderstaand lijstje). Wij bieden deze dagbesteding aan voor ouderen en (jong)volwassenen (18 jaar en ouder) in de provincie Drenthe. Of u nu woont in Assen, Emmen of in een andere plaats in Drenthe, u kunt uzelf, een familielid of cliënt aanmelden voor onze dagbesteding. In een persoonlijk gesprek nemen we de mogelijkheden met u door.

 • Mensen met een passende indicatie op basis van de Wmo of Wlz.
 • Een (licht) verstandelijke beperking.
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatieproblemen en zelfverwaarlozing).
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg in Drachten op maat

Leuke uitjes met de groep

Wij organiseren ook dagjes weg, met de groep gaan we elk jaar naar een kerstmarkt, dierentuin en museum. Dit zijn leuke uitjes waar cliënten en begeleiders met veel plezier naar uitkijken. De groepsband wordt met deze uitstapjes versterkt en we praten nog maanden na over de uitjes.

Begeleid wonen op een zorgboerderij dichtbij Drenthe

Zou u of iemand die u kent graag begeleid willen wonen met een zinvolle dagbesteding op een zorgboerderij vlakbij Drenthe? Dit is mogelijk bij onze woonlocatie De Bult, op een steenworpafstand van Steenwijk. Deze zorgboerderij ligt midden in de natuur, er is genoeg aandacht voor mens, dier, natuur en zorg. Bewoners kunnen hier in alle rust heerlijk wonen. Meer weten over begeleid wonen bij zorgboerderij De Bult vlakbij Drenthe? Neem dan vooral even contact met ons op via het contactformulier.

Neem contact op

Aanmelden voor onze dagbesteding in Drenthe

Denkt u dat onze dagbesteding wat voor u of uw familielid of cliënt kan zijn? Meld u dan aan via het formulier op deze pagina. We gaan graag met u in gesprek en onderzoeken of we kunnen voldoen aan uw wensen en behoeftes. Ook geïnteresseerd in thuiszorg in Drenthe? Dan kunt u ook terecht bij Alex-Cares. Neem hiervoor contact met ons op.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken