Beschermd wonen Drachten

Wij horen graag hoe we jou kunnen helpen met begeleiding en hoe het je lijkt om beschermd te wonen in Drachten.

Neem contact op

Begeleid wonen in Drachten? Dat kan via Alex Cares. Sommige mensen hebben nou eenmaal wat ondersteuning nodig in hun leven. Als je door een psychische of lichamelijke beperking niet in staat bent om geheel zelfstandig te wonen, maar wel meer dit gevoel wilt hebben, dan is beschermd wonen wat jou kan helpen.

Alex Cares is een organisatie die deze mensen helpt om weer helemaal in hun kracht te staan. Door jou de juiste zorg en ondersteuning te bieden, kun jij prima meedoen en een fijn leven leiden. Bij ons kun je beschermd wonen in Drachten, maar ook in onder andere Leeuwarden en Heerenveen. Lijkt dit je wat?

Voor wie?

Alex Cares biedt beschermd wonen aan voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Onze zorg komt in verschillende gradaties. Van thuisondersteuning waarbij we je een zetje in de rug geven naar meer zelfstandigheid (vanaf 18 jaar) tot beschermd wonen in Drachten en 24-uurs zorg.

Wij werken voornamelijk in Friesland, Groningen en Drenthe. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats. Wil jij liever ergens anders beschermd wonen bij Alex? We kunnen altijd met je meedenken en andere opties overwegen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden hierin te bespreken.

Begeleid wonen in Friesland

Hoe werkt het?

Je kunt beschermd komen wonen in Drachten bij Alex Cares als voldoet aan onze voorwaarden. Dan gaan we jou helpen een prettige leefomgeving te creëren, structuur en overzicht in je leven te krijgen en vooral, wanneer je het nodig hebt, er voor je te zijn met zorg op dagelijkse basis. Daarnaast gaan we samen met jou kijken hoe jij je dagen wilt vullen. Je kunt je tijd besteden aan werk of school maar ook met dagbesteding.

Wanneer je bij ons komt voor beschermd wonen, gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten, zodat jij optimaal in je eigen kracht komt te staan.

Over ons

Ons team bestaat uit mensen-mensen. Dit betekent dat jouw begeleider van Alex Cares goed is opgeleid en zich daarbij met empathie, passie en enthousiasme inzet om jou passende ondersteuning te bieden.

Daarnaast beschikt het team van Alex Cares over ervaring binnen diverse andere disciplines. Van juridische kennis met betrekking tot zorg tot kennis en zorg binnen de schuldhulpverlening, Alex Cares heeft de kennis in huis om jou verder te helpen.

Zorg op maat en leren zelfstandig te wonen en leven staat bij Alex centraal.

Waar heb jij behoefte aan?

Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten. Voor de één is de behoefte aan zorg veel hoger dan voor de ander. Daarom kijken we altijd naar jouw situatie en jouw behoeften. Onze hulp van een vaste persoonlijke begeleider kan als volgt variëren:

Hiervoor zorgen we altijd dat we voor jou huisvesting regelen in Drachten of elders of dat de juiste omstandigheden bij je huidige woning gecreëerd zijn.

(Hulp bij) PGB regelen

Heb jij een persoonsgebonden budget (PGB) en zou je het prettig vinden om hier ook begeleiding en advies bij te krijgen, zodat jij slim je eigen zorg kunt inkopen? Of heb je nog geen PGB maar kom je hier wel voor in aanmerking? Wij helpen jou graag om dit uit te zoeken. Je kunt je hier direct voor aanmelden bij ons.

Begeleid wonen in Drachten met Alex Cares

  • Samenwerking met bewindvoerder en zorgverlener;
  • Begrip voor de situatie;
  • Hulp waar dat gewenst wordt;
  • Zorgverleners hebben ook kennis van bewindvoering en mentorschap.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Beschermd wonen in Drachten aanvragen

Wil jij graag gebruikmaken van een plekje bij Alex Cares en beschermd wonen in Drachten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag om optimaal te genieten van het leven (zonder geldproblemen).

Je kunt uiteraard het contactformulier hiernaast invullen, maar je kunt ook bellen naar 085 016 0960. E-mailen is ook mogelijk. Je stuurt jouw e-mail naar info@alex-cares.nl

Contact Opnemen

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.