Dagbesteding in Drachten

Wil je dagbesteding in Drachten volgen en ben je daar naar op zoek? Dan ben je van harte welkom bij Alex Cares. Wij bieden diverse activiteiten en jaarlijkse uitjes, waarbij je professionele begeleiding krijgt en nieuwe mensen leert kennen.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Van dagbesteding tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij je huidige woning

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Activiteiten tijdens de dagbesteding

Wij bieden diverse uiteenlopende activiteiten bij de dagbesteding, zodat er voor iedereen altijd wat leuks te doen is. De activiteiten stemmen we onder andere af op jouw persoonlijke interesses en behoeften. Wij bieden onder andere activiteiten aan waarbij je kunt schilderen of knutselen, maar je kunt ook gezellig spelletjes doen met elkaar of gesprekken voeren. Alles is mogelijk.

Naast de activiteiten die binnen zijn, zijn we ook vaak buiten te vinden. Het is mogelijk om heerlijk te wandelen in het bos, of om diverse activiteiten in de tuin te doen. De dagbesteding is op deze manier zeer veelzijdig en er is altijd wel iets te doen wat binnen jouw interesses ligt.

Thuiszorg in Drachten aanvragen voor jezelf of iemand anders

Dagbesteding in Drachten bij Alex Cares

Onze dagbesteding in Drachten is voor mensen die dit nodig hebben op geestelijk of sociaal vlak. De volgende mensen zijn bij ons van harte welkom:

 • Mensen met een passende indicatie o.b.v. de WMO of WLZ
 • Een (licht) verstandelijke beperking of
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing);
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Begeleid wonen Drachten
Thuiszorg Assen

Overige activiteiten

Uiteraard bieden wij de standaard activiteiten tijdens de dagbesteding, maar we bieden ook diverse jaarlijkse uitjes aan. Je bent er dan even heerlijk op uit met de groep van waar jij jouw dagbesteding mee volgt. We gaan onder andere naar een kerstmarkt, een museum of een dierentuin. Tijdens deze dagen ben jij er even heerlijk uit en kun je nieuwe herinneringen maken tijdens de dagbesteding.

Begeleid of beschermd wonen bij Alex Cares

Buiten dat wij dagbesteding in Drachten aanbieden, kun je bij ons ook terecht voor onder andere begeleid wonen of beschermd wonen. Ook hierbij staan jouw persoonlijke wensen en behoeften voorop om een fijn traject te kunnen creëren. Je krijgt precies de hulp die jij nodig hebt, niet meer en niet minder. Op deze manier kun je zo zelfstandig mogelijk blijven wonen, maar heb je toch hulp op de vlakken waar jij hulp bij nodig hebt. Ook voor thuiszorg kun je bij ons terecht.

Je hebt bij ons altijd een vaste begeleider die jou helpt met de zaken waar je hulp bij nodig hebt. Als je een begeleider hebt waar het niet mee klikt, wordt het een lang traject. Daarom stellen wij alles op alles om jou aan een begeleider te koppelen waarmee je een goede klik hebt, om het traject zo fijn mogelijk te maken.

Meld je vandaag nog aan

Wij bieden dagbesteding in Drachten aan, voor degenen die dat nodig hebben. Neem direct contact met ons op om je aan te melden voor de dagbesteding. In een gesprek gaan we samen kijken of je in aanmerking komt voor de dagbesteding en wat jij nodig hebt. Heb je nog vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken