Thuiszorg in Leeuwarden

Heb je behoefte aan thuiszorg in Leeuwarden? Alex Cares kan dit voor jou regelen. Precies zoals jij dat wenst, naar jouw behoeften.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Alex Cares biedt thuiszorg in Leeuwarden die is afgestemd naar jouw behoeften en wensen

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Thuiszorg in Leeuwarden via Alex Cares

Alex Cares staat voor jou klaar om thuis hulp in Leeuwarden te bieden op het niveau dat jij nodig hebt. Bij ons hou je namelijk altijd zelf de touwtjes in handen en bepaal je zelf waar je wel en geen hulp bij nodig hebt. Wij gaan altijd met jou in gesprek om te kijken naar wat jouw wensen zijn, en hoe wij jou kunnen helpen met de thuiszorg. Je kunt bij ons tevens financiële hulp krijgen, indien je daar behoefte aan hebt.

Thuishulp Leeuwarden
Thuiszorg Assen

Een vaste begeleider bij thuishulp in Leeuwarden

Bij ons krijg je altijd een vaste begeleider voor de thuishulp in Leeuwarden. Wij vinden het zeer belangrijk dat jij en jouw begeleider goed klikken, aangezien jullie elkaar vaak zien. Anders gaat het een lang traject worden en daar zit jij natuurlijk niet op te wachten. Jouw vaste begeleider helpt jou bij de dingen in huis waar je hulp bij nodig hebt. Hierbij heb jij zelf de touwtjes in handen en je krijgt hulp bij alles waarvan jij aangeeft dat je hulp er bij nodig hebt. Op deze manier garanderen wij dat jij alle vrijheid houdt.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Leeuwarden
Thuiszorg Groningen

Huishoudelijke hulp in Leeuwarden

Wij bieden naast alle thuiszorg ook huishoudelijke hulp in Leeuwarden. Het kan natuurlijk zo zijn dat het huishouden teveel is voor jou, en dat je hier hulp bij nodig hebt. Wij staan voor jou klaar om je de begeleiding te geven die je nodig hebt. We gaan graag met jou in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden, zodat er een oplossing gevonden kan worden.

Begeleid wonen bij Alex Cares

Bij Alex Cares is het ook mogelijk om begeleid te wonen. Hiervoor hebben wij verschillende woon-zorg centra, waar jij in alle rust en prikkelarm kunt wonen met de nodige begeleiding. Ook hier geldt dat jij enkel de begeleiding krijgt die jij nodig hebt. Je houdt zelf de regie over de begeleiding, zodat je zoveel mogelijk vrijheid kunt behouden. Onze woon-zorg centra zijn voor zowel jongvolwassenen, als voor volwassenen en senioren. Iedereen is bij ons van harte welkom, als je in aanmerking komt.

Bij de woon-zorg centra bieden wij ook ambulante ondersteuning en dagbesteding aan. Heb je interesse in begeleid wonen? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

Meld je aan via Alex Cares

Wil je je aanmelden voor thuiszorg in Leeuwarden? Dat kan direct via onze website. Je kunt je gelijk aanmelden via het contactformulier, als je voldoet aan de voorwaarden voor thuiszorg. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken naar wat wij voor jou kunnen betekenen. Heb je nog vragen over onze zorgverlening of aanverwante zaken? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken