Thuiszorg in Assen

Alex Cares staat voor je klaar om thuiszorg in Assen te verlenen. Met onze thuiszorg krijg je de thuisbegeleiding die jij nodig hebt, zodat je thuis kan blijven wonen. Neem contact op en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Van huishoudelijke hulp tot volledige thuiszorg in Assen:

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Hoe werkt thuiszorg in Assen?

Hoe werkt dat precies, thuiszorg? De thuishulp in Assen wordt uitgevoerd door een vaste begeleider van Alex Cares. Zo zie je altijd een vertrouwd gezicht en sta je nooit voor verrassingen. Het is uiteraard van groot belang dat je een klik hebt met de begeleider om het een fijn traject te maken. Voor de thuiszorg komt de vaste begeleider thuis langs om te helpen met alles waar je ondersteuning bij nodig hebt. Hierbij staan je behoeften altijd centraal, je geeft namelijk zelf aan waar je hulp bij wenst zodat de zorg hier op afgestemd kan worden. Zo behoud je zoveel mogelijk je eigen vrijheid.

Thuiszorg Assen
Thuiszorg Assen

Thuiszorg: hulp op maat naar jouw behoeften

Thuiszorg is compleet afgestemd op jouw behoeften, waarbij het kan gaan om medische zorg, ondersteuning vanwege ziekte, ouderdom of handicap, of dagelijkse activiteiten. Op deze manier krijg je precies de nodige hulp zodat je gewoon thuis kunt blijven wonen. Dat jij in jouw eigen kracht kan blijven staan, staat voorop bij Alex Cares. Zodra je je aanmeldt, ga je altijd eerst in gesprek om te kijken naar wat jij precies nodig hebt. Wij zijn er voor jou om je verder te helpen en om je de zorg te bieden die jij nodig hebt. Dit is inclusief financiële hulp voor degenen die hier behoefte aan hebben.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Groningen

Huishoudelijke hulp in Assen

Het kan zijn dat je het huishouden niet in je eentje gedaan krijgt vanwege ziekte, beperkingen, ouderdom of andere redenen. In sommige gevallen wordt huishoudelijke hulp daarom gesubsidieerd door de overheid. Huishoudelijke hulp biedt ondersteuning bij het uitvoeren van huishoudelijke taken. Deze taken in en rondom het huis variëren van schoonmaken, strijken tot de wekelijkse boodschappen. Voor de huishoudelijke hulp in Assen gaan we met jou in overleg kijken naar wat jij nodig hebt en hoe wij jou hier van dienst kunnen zijn. Er is altijd een passende oplossing te vinden.

Kan ik kiezen voor begeleid wonen?

Het is ook mogelijk om in plaats van thuiszorg in Assen te kiezen voor begeleid wonen. Begeleid wonen kan in een van de woon-zorg centra die beheerd worden door Alex Cares. Dit zijn zorgwoningen voor zowel senioren als (jong)volwassenen. Je bent van harte welkom in een van onze zorgwoningen in Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Het doel is ook hier dat je zelfstandig kunt wonen, met de nodige begeleiding van onze begeleiders.

Doordat onze woon-zorg centra kleinschalig zijn, kun je hier prikkelarm wonen. De rust staat hier voorop. Wij bieden ook aanvullende financiële hulp en ambulante ondersteuning en dagbesteding in Assen, indien je daar behoefte aan hebt. Dagbesteding is een vorm van ondersteuning en zorg buiten de woning. De dag wordt ingevuld met diverse activiteiten die variëren van zang en dans tot lichte gymnastiek, tuinieren en spelletjes.

Neem contact op

Neem contact op met Alex Cares

Heb jij behoefte aan thuiszorg in Assen? Als je voldoet aan de voorwaarden kun je je direct aanmelden. Wij gaan dan met jou in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden en wat voor zorg je nodig hebt. Hierbij blijven jouw wensen en behoeften centraal staan. Heb je nog vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.

Wij zijn ondere andere actief in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland, zoals in de steden Assen, Drachten, Leeuwarden en Emmen.

.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken