Thuiszorg in Groningen

Ben je op zoek naar een thuiszorg organisatie in Groningen? Alex-Cares staat voor je klaar met diverse mogelijkheden als het gaat om thuiszorg. Wij begrijpen dat iedereen andere wensen heeft als het gaat om zorg aan huis. Daarom zijn er bij ons diverse mogelijkheden, bijvoorbeeld je eigen huishoudelijke hulp in Groningen. Jouw wensen en behoeften staan volledig centraal. Zo kun je genieten van de voordelen van thuis wonen, met dezelfde zorgverlening als je zou krijgen in een woon-zorgcentrum.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Van huisvesting tot thuiszorg in Groningen onder de juiste omstandigheden in jouw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Altijd hulp op maat

De thuiszorg in Groningen van Alex-Cares zorgt ervoor dat je de nodige hulp en ondersteuning krijgt die jij nodig hebt, zodat je fijn thuis kunt blijven wonen. Je kunt in jouw eigen kracht blijven staan. Als jij je aanmeldt voor onze thuis zorg dichtbij Groningen, ga je altijd eerst in gesprek om te kijken hoe je geholpen kunt worden met thuiszorg. Wij staan voor je klaar om je te voorzien van de juiste zorg die jij nodig hebt, inclusief financiële hulp.

Thuiszorg Assen
Thuiszorg Assen

Thuishulp in Groningen door een vaste begeleider

Als je thuiszorg in Groningen krijgt van Alex-Cares, heb je altijd een vaste begeleider die bij je thuis langskomt. Het is belangrijk dat jij en je begeleider goed klikken, anders gaat het een lang traject worden. Jouw vaste begeleider komt bij je thuis en helpt je bij alles waar je hulp bij nodig hebt. Dit bepaal je allemaal zelf. De zorg wordt namelijk compleet afgestemd op jouw wensen en behoeften. Op deze manier behoud je zoveel mogelijk vrijheid.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Groningen

Huishoudelijke hulp in Groningen

Het is natuurlijk mogelijk dat het huishouden jou te veel wordt. Een huishoudelijke hulp in Groningen van Alex-Cares staat voor je klaar om je hierbij te helpen. Wij zoeken graag samen met jou uit wat de opties voor je zijn, zodat we een passende oplossing kunnen vinden. Thuiszorg in Groningen voor het huishouden is bij ons namelijk gewoon mogelijk. Een huishoudelijke hulp in Groningen helpt mee in de huishouding, denk aan de keuken schoonmaken, stofzuigen, dweilen, strijken en ramen wassen.

Het zijn dus voornamelijk de taken die je normaliter zelf zou doen om het huishouden op orde te brengen en het huis schoon te houden. In overleg met je huishoudelijke hulp in Groningen kun je bepalen welke taken er moeten worden uitgevoerd. Een huishoudelijke hulp mag geen spullen opruimen, zware objecten tillen of helpen bij persoonlijke taken als boodschappen doen of de hond uitlaten. Ook het koken van eten behoort niet tot het takenpakket.

Begeleid wonen in geschikte zorgwoningen

Indien thuis wonen niet meer haalbaar is, kun je kiezen om begeleid te wonen in een van de woon-zorgcentra van Alex-Cares. Wij hebben diverse zorgwoningen voor zowel senioren als (jong)volwassenen. Deze zorgwoningen zijn gelegen in Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Je kunt hier zelfstandig wonen met aanvullende zorg van onze begeleiders. Je kunt hier ook financiële hulp bij krijgen, indien je hier behoefte aan hebt.

De woon-zorgcentra van Alex-Cares zijn kleinschalig, dus je kunt bij ons prikkelarm en in alle rust wonen. Verder kun je ook bij ons terecht voor ambulante ondersteuning en dagbesteding in Groningen. Neem gerust contact met ons op, zodat we samen met jou kunnen kijken naar de mogelijkheden in jouw woonplaats in de provincie Groningen.

Neem contact op

Meld je aan bij Alex-Cares!

Wil jij je aanmelden voor thuiszorg in Groningen via Alex-Cares? Je kunt je aanmelden als je voldoet aan de voorwaarden. Wij gaan dan samen met jou kijken welke zorg je nodig hebt en wat jouw eigen wensen en behoeften zijn. Je kunt daarnaast gerust contact met ons opnemen als je nog vragen hebt over onze zorg- en dienstverlening.

Contact opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken