Vacature - Orthopedagoog Psycholoog / 16 – 32 uur

Alex-Cares is een zorgorganisatie voor cliënten met een (licht-) verstandelijke en/of psychiatrische beperking en kwetsbare senioren. Onze missie is om hun kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk te maken en vervolgens te behouden. Dit doen wij door onze cliënt centraal te stellen.
Oprechte aandacht en deskundige zorg zijn de basis van ons denken en doen. Dit binnen een begeleidingskader waarbij de begeleider de cliënt onvoorwaardelijk waardeert en gelijkwaardig benadert. Deze houding zorgt ervoor dat de cliënt en de begeleider zich veilig voelen, dat er verbondenheid ontstaat en er vertrouwen is. We nemen onze verantwoordelijkheid en ondersteunen onze cliënten in hun zelfstandigheid.

Ben jij op zoek naar ons? Wil jij ontdekken wat jij leuk vindt als gedragsdeskundige binnen onze organisatie? Dan is dit je kans. Kom bij ons werken als Orthopedagoog/Psycholoog voor 16-32 uur. In deze functie ben je inzetbaar op meerdere werkplekken. Dit kan zijn bij onze woonlocaties, dagbestedingslocaties of ambulante zorg. Waar het kan, stimuleren wij werken vanuit huis. Alles is mogelijk!

Geboden wordt

Je hebt een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie, met de basisaantekening diagnostiek. Verder vragen wij een slagvaardige, enthousiaste en leergierige collega, die:

 • actuele kennis heeft van en ervaring met begeleidings – en behandelmethodieken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking;
 • multidisciplinair samenwerken leuk vindt;
 • zich herkent in onze kernwaarden (oprechte aandacht, deskundige zorg en ondersteuning);
 • graag teams ondersteunt, coacht in ontwikkelingsgericht werken;
 • denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen;
 • beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, je kunt op verschillende niveaus communiceren en afstemmen op gesprekspartners;
 • in bezit is van rijbewijs en auto is een pré.

Jouw profiel

Als orthopedagoog/psycholoog heb je een belangrijke rol naar het team van begeleiders rondom de cliënt. Je versterkt het begeleidingsteam en neemt deel aan overleggen. De cliënten zijn volwassenen en ouderen met lichte tot matige verstandelijke beperkingen, soms met bijkomende psychiatrische problematiek.

Jouw kerntaak is om via beeldvorming en diagnostiek de specifieke behoeften en mogelijkheden van de client en het cliëntsysteem in kaart te brengen. Je werkt in een multidisciplinair team, waar jij vanuit je professie je eigen inbreng hebt en kennis kunt delen met andere professionals. Elkaar ondersteunen, ervaringen en ideeën uitwisselen en streven naar kwaliteit zijn de belangrijkste pijlers van ons team.

Overige informatie

 • Bevlogen en betrokken collega’s;
 • Een professionele en collegiale werksfeer;
 • Een dynamische werkplek;
 • Salariëring in deze functie conform CAO Sociaal Werk;
 • Werkdagen en tijden zijn in overleg;
 • De mogelijkheid om jezelf persoonlijk te blijven ontwikkelen door trainingen, cursussen en opleidingen;
 • Flex Benefits: producten kunnen aangeschaft worden met fiscaal voordeel zoals fietsen;
 • Mogelijkheid voor een Collectieve zorgverzekering.

Heb je interesse?

Voor meer informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Alexandra van der Goot. Telefonisch: 06-27093078 of per mail: a.vandergoot@alex-cares.nl.

Nieuwe medewerkers dienen een geldige verklaring omtrent gedrag te overleggen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer direct

Ben je benieuwd wat Alex-Cares voor je kan betekenen? Via dit formulier kun je jouw cv opsturen. Alex-Cares bekijkt de mogelijkheden en neemt binnen enkele dagen contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Geslacht
DD slash MM slash JJJJ
Max. bestandsgrootte: 512 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Logo Alex Cares

Bezoekadres
Coehoorn van Scheltingaweg 1L
8442 EZ Heerenveen

Contactgegevens
Telefoon: 085 016 0960
E-mail: info@alex-cares.nl

Afspraak maken