Privacy Verklaring

Privacyreglement Alex- Cares

In ons Privacyreglement gebruiken wij een aantal definities (deze definities kunnen in enkelvoud en meervoud worden gebruikt):

Reglement: dit privacyreglement; Privacywetgeving: Wet bescherming persoonsgegevens (vanaf 25 mei 2018: de Algemene Verordening Gegevensbescherming).

1. Toelichting op het Reglement

Alex- Cares, handelend onder Finqo B.V., mag de gegevens die u aan haar verstrekt niet zonder meer verwerken. De Privacywetgeving is bedoeld om de privacy van personen te beschermen. Door deze wetgeving wordt het toegestane gebruik van uw persoonsgegevens door anderen beperkt. Op grond van deze wet heeft Alex- Cares de plicht om haar cliënten:

  • op de hoogte te stellen van de wijze waarop en het doel waarmee gegevens door Alex- Cares worden verwerkt;
  • te melden wie de gegevens kunnen inzien;
  • voor het verwerken van bepaalde gegevens toestemming te vragen.

Alex- Cares vindt uw privacy belangrijk. Daarom geeft Alex- Cares in dit Reglement een toelichting op hoe zij met uw gegevens omgaat, wat het doel is van het gebruik daarvan en voor de verwerking van welke gegevens Alex- Cares expliciet om uw toestemming moet vragen.

2. De persoonsgegevens die Alex- Cares gebruikt en het doel van het gebruik

Alex- Cares verwerkt (mogelijk) uw persoonsgegevens als u cliënt wordt of bent van Alex- Cares , een werknemer van Alex- Cares bent, zich aanmeldt voor nieuwsbrieven van Alex- Cares of via het contactformulier contact met ons opneemt. Alex- Cares verzamelt uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres, kopie ID-bewijs, BSNnummer en bankrekeningnummer als u medewerker bent van Alex- Cares , Als u cliënt bent een kopie ID-bewijs, BSN-nummer, bankrekeningen, gegevens partner en kinderen en zorgcontracten. Deze gegevens stellen ons in staat om:

  • de overeenkomst die cliënten met Alex- Cares sluiten financieel en administratief te kunnen afhandelen;
  • onze dienstverlening te kunnen leveren;
  • cliënten of geïnteresseerden te kunnen bereiken als dat nodig is;
  • om onze dienstverlening verder te ontwikkelen/te optimaliseren;
  • onze verplichtingen als werkgever na te komen.

3. Verstrekking persoonsgegevens aan derden

Alex- Cares verstrekt geen persoonsgegevens aan personen of bedrijven buiten de Alex- Cares -organisatie, tenzij:

  • dat verplicht is door een wettelijk voorschrift;
  • dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van een overeenkomst die Alex- Cares met u heeft gesloten;
  • u daarvoor toestemming heeft gegeven.

4. Plichten/beveiligde toegang/geheimhouding/bewaartermijn

  • Alex- Cares verwerkt uw persoonsgegevens uitsluitend overeenkomstig de wet. Dit houdt (onder meer) in dat de gegevens alleen worden verwerkt voor het doel waarvoor ze verkregen worden en op een behoorlijke/zorgvuldige wijze overeenkomstig de wet en dit Reglement.
  • uw persoonsgegevens kunnen enkel en alleen door personen werkzaam voor Alex- Cares worden ingezien, tenzij in dit Reglement anders is bepaald. Al uw persoonsgegevens worden door Alex- Cares beveiligd tegen onbevoegde toegang. De beveiliging bestaat:
    • uit het hebben van een persoonlijk wachtwoord voor iedere persoon werkzaam voor Alex- Cares om in te loggen in het digitale systeem.
    • de personen werkzaam voor Alex- Cares hebben een geheimhoudingsplicht ten aanzien van alle aan Alex- Cares verstrekte persoonsgegevens;
    • Alex- Cares heeft technische maatregelen genomen om het door haar gebruikte systeem te beveiligen tegen inbreuken van buitenaf overeenkomstig de wet;
    • uw persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is voor een goede administratie. Alex- Cares hanteert een termijn van zeven jaar na de laatste factuur of verleende dienst waarna de gegevens vernietigd worden. De wet kan een andere bewaartermijn voorschrijven. Als dat zo is zal Alex- Cares zich aan de voorgeschreven wettelijke bewaartermijn houden.

5. Uw rechten als betrokkene

  • recht op informatie: het recht om te weten of en welke persoonsgegevens van u verwerkt worden en met welk doel;
  • inzagerecht: het recht op inzage en afschrift van die gegevens voor zover de privacy van een ander daardoor niet wordt geschaad;
  • het recht op correctie, aanvulling of verwijdering van gegevens indien dat nodig mocht zijn (recht op correctie en verwijdering). Aan het recht om (gedeeltelijke) verwijdering van uw gegevens te vragen, kan alleen tegemoet gekomen worden als het bewaren van de gegevens voor een ander niet van aanmerkelijk belang is en de gegevens niet op grond van een wettelijke regeling bewaard dienen te blijven;
  • het recht van verzet: het recht om u in bepaalde gevallen tegen de verwerking van uw gegevens te verzetten;
  • het recht op dataportabiliteit: het recht om de persoonsgegevens die van u bewaard worden te ontvangen om over te kunnen dragen naar een andere organisatie;
  • het recht op een menselijke blik bij geautomatiseerde besluiten. Bij een geautomatiseerd besluit is er het recht om de beslissing te laten nemen door menselijke tussenkomst.

Als u gebruik wilt maken van uw rechten, dan kunt u dit per email op info@alex-cares.nl aangeven. Als uw verzoek wordt afgewezen wordt aan u uitgelegd waarom. Een reden kan zijn dat uw dossier informatie bevat die van belang is of kan zijn voor anderen. U ontvangt binnen één maand na ontvangst van uw verzoek bericht van Alex- Cares .

Ook als u een klacht heeft over de wijze van verwerking van uw persoonsgegevens kunt u contact met Alex- Cares opnemen en probeert Alex- Cares er samen met u uit te komen.

Heeft u een (andere) opmerking/vraag/suggestie? Ook daarvoor kunt u schriftelijk contact met ons opnemen.

Uiteraard zal Alex- Cares ook met de in dit verband verstrekte persoonsgegevens vertrouwelijk en zorgvuldig omgaan.

Onze actuele contactgegevens zijn te vinden op de website van Alex- Cares

Privacyreglement Alex- Cares versie april 2019