Begeleid wonen in Assen

Wil jij begeleid wonen in Assen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag naar wat jij nodig hebt en wat wij voor jou kunnen doen.

Neem contact op

Voor begeleid wonen in Assen moet je bij Alex Cares zijn. Wij kunnen jou helpen met zelfstandig wonen onder begeleiding. Het kan zijn dat je niet volledig zelfstandig kunt wonen door een psychische of lichamelijke beperking. Door middel van beschermd wonen in Assen krijg je het gevoel zelfstandig te wonen, maar krijg je er wel ondersteuning bij.

Wij zijn een organisatie die klaarstaat om jou te helpen met het begeleid wonen. Het is ons doel om jou de juiste zorg en ondersteuning te bieden. Op deze manier kun jij zelfstandig wonen, onder de juiste begeleiding.

Is beschermd wonen in Assen ook voor mij?

Vind jij het lastig om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid? Dan is beschermd wonen zeker iets voor jou. Wij bieden zorg op diverse niveaus. Wij kunnen jou voorzien van thuishulp in Assen. Hiermee geven wij jou een zetje in de rug naar verdere zelfstandigheid. Je kunt ook beschermd wonen bij ons maar wij bieden ook 24-uurs zorg. Dit houdt dag- en nachtzorg in.

Je kunt bij ons voornamelijk beschermd wonen in Friesland, Groningen en Drenthe. Wil je in een andere woonplaats begeleid wonen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden. Wij zullen altijd met jou meedenken en naar opties kijken. Je neemt contact op door het contactformulier in te vullen.

De werkwijze bij begeleid wonen

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen, moet je voldoen aan onze voorwaarden. Zodra wij concluderen dat je dat doet, gaan wij jou helpen met het creëren van een prettige leefomgeving. Hierbij komen ook structuur en overzicht in jouw leven kijken. Wanneer je dat nodig hebt, krijg je ook zorg op dagelijkse basis en hulp bij het huishouden.

Om structuur te creëren gaan we kijken naar de invulling van jouw dag. Er zijn diverse opties om jouw tijd te besteden: werk, school of dagbesteding. Hierbij kijken we ook naar wat jouw behoeftes zijn op het gebied van zorg. Het is altijd ons doel om jou zo optimaal mogelijk in jouw eigen kracht te laten staan. Daar wordt alles op ingericht.

Jouw behoeftes voorop

Wij bieden diverse soorten zorg aan en houden hierbij altijd rekening met waar jij behoefte aan hebt. De ene persoon heeft namelijk meer zorg nodig dan de andere persoon. Daarom kijken wij altijd samen met jou naar wat jij nodig hebt. Bij ons krijg je een vaste en persoonlijke begeleider. Deze kan jou op de volgende gebieden helpen:

  • Thuisondersteuning;
  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp;
  • 24-uurs zorg.

Neem contact met ons op

Wil jij graag begeleid wonen in Assen? Neem dan direct contact met ons op om je aan te melden. Wij gaan samen met jou kijken naar de hulp die jij nodig hebt en zullen een geschikte woonruimte voor jou zoeken. Je neemt contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Contact Opnemen