Begeleid wonen in Assen

Voor begeleid wonen in Assen moet je bij Alex Cares zijn. Wij kunnen jou helpen met zelfstandig wonen onder begeleiding. Het kan zijn dat je niet volledig zelfstandig kunt wonen door een psychische of lichamelijke beperking. Door middel van beschermd wonen in Assen krijg je het gevoel zelfstandig te wonen, maar krijg je er wel ondersteuning bij.

Wij zijn een organisatie die klaarstaat om jou te helpen met het begeleid wonen. Het is ons doel om jou de juiste zorg en ondersteuning te bieden. Op deze manier kun jij zelfstandig wonen, onder de juiste begeleiding.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij jouw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Is beschermd wonen in Assen ook voor mij?

Vind jij het lastig om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid? Dan is beschermd wonen zeker iets voor jou. Alex Cares biedt zorg op diverse niveaus. Wij kunnen jou voorzien van thuishulp in Assen. Hiermee geven wij jou een zetje in de rug naar verdere zelfstandigheid. Je kunt ook beschermd wonen bij ons maar wij bieden ook 24-uurs zorg. Dit houdt dag- en nachtzorg in.

Je kunt bij ons voornamelijk beschermd wonen in Friesland, Groningen en Drenthe. Wil je in een andere woonplaats begeleid wonen? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden. Wij zullen altijd met jou meedenken en naar opties kijken. Je neemt contact op door het contactformulier in te vullen.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

De werkwijze bij begeleid wonen

Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen, moet je voldoen aan onze voorwaarden. Zodra wij concluderen dat je dat doet, gaan wij jou helpen met het creëren van een prettige leefomgeving. Hierbij komen ook structuur en overzicht in jouw leven kijken. Wanneer je dat nodig hebt, krijg je ook zorg op dagelijkse basis en hulp bij het huishouden.

Om structuur te creëren gaan we kijken naar de invulling van jouw dag. Er zijn diverse opties om jouw tijd te besteden: werk, school of dagbesteding. Hierbij kijken we ook naar wat jouw behoeftes zijn op het gebied van zorg. Het is altijd ons doel om jou zo optimaal mogelijk in jouw eigen kracht te laten staan. Daar wordt alles op ingericht.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Jouw behoeftes voorop

Wij bieden diverse soorten zorg aan en houden hierbij altijd rekening met waar jij behoefte aan hebt. De ene persoon heeft namelijk meer zorg nodig dan de andere persoon. Daarom kijken wij altijd samen met jou naar wat jij nodig hebt. Bij ons krijg je een vaste en persoonlijke begeleider. Deze kan jou op de volgende gebieden helpen:

 • Thuisondersteuning;
 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp;
 • 24-uurs zorg.

Neem contact op

Meld je aan bij Alex-Cares!

Heb jij behoefte aan thuiszorg in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex-Cares als je voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met jou gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken