Begeleid wonen in Drenthe

Wil jij begeleid wonen in Drenthe, of iemand die je kent? Wij van Alex Cares helpen jou of een ander om in je kracht te staan, zodat je dankzij de juiste zorg en ondersteuning zelfstandig kunt leven. .

Neem contact op

Meedoen aan de maatschappij, maar dan geheel op jouw eigen manier. Hoe fijn is dat? Graag horen we hoe je het zou vinden om thuisbegeleiding te ontvangen en begeleid te wonen in de regio Drenthe. Graag bieden we je de zorgverlening die jij als persoon nodig hebt, inclusief hulp op financieel gebied. Neem je even contact met ons op?

Begeleid wonen in Drenthe bij Alex Cares

Met onderstaande punten proberen we een brug te slaan tussen bewindvoering en zorgverlening:

  • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
  • 24-uurs zorg is een optie
  • Altijd begrip en hulp voor jouw situatie
  • Kennis van bewindvoering, mentorschap, schulden en andere financiële problemen

Zorg op maat gecombineerd met financiële hulp

Begeleid wonen in Drenthe bij Alex Cares is misschien anders dan je gewend bent. Wij bieden namelijk meer dan zorg alleen. Alex Cares staat voor ontspannen zorg op maat in combinatie met financiële hulp. Dat doen we voor mensen die het nodig hebben. En heb je geen geldproblemen of schulden, maar wil je wel begeleid wonen zodat we samen aan je toekomst kunnen werken? We bieden je passende ondersteuning. Samen kijken we naar waar je staat en waar je heen wilt.

Thuishulp

Thuishulp in Drenthe of thuisbegeleiding is er voor hen die onder praktische begeleiding thuis het leven van alledag willen leiden. Heb je een dementere partner, een onhandelbare puber of heb je financiële problemen? Of heb je door om een andere reden thuishulp nodig? Thuisbegeleiding biedt uitkomst voor mensen – jong en oud – die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional zoals een thuisbegeleider. Een van onze thuisbegeleiders biedt jou of een dierbare op praktische en doelgerichte manier de begeleiding die je nodig hebt.

Verschil tussen beschermd wonen en begeleid wonen

Sommige mensen halen beschermd wonen en begeleid wonen in Drenthe door elkaar, maar er is toch een verschil tussen deze twee vormen. Wanneer je begeleid woont ontvang je ambulante hulp aan huis. Hierbij kun je denken aan dagbesteding, thuishulp in Drenthe, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en financiële begeleiding.

Beschermd wonen is anders. Beschermd wonen biedt uitkomst in situaties waarin jij of iemand die je kent bij begeleid wonen niet voldoende ondersteuning ontvangt. In het geval van beschermd wonen ontvangt een persoon met een psychiatrisch of psychisch probleem woonhulp en zorghulp. Dan krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen die jou ondersteuning biedt en beschermd tijdens je dagelijks leven.

Neem contact op

Laat ons je helpen

Wil je meer weten over wat wij voor jou of een ander kunnen betekenen en zou leven zonder stress een groot verschil maken voor jou? Neem gerust even contact met ons op. We horen graag wat de situatie is, zodat we uit kunnen zoeken hoe we jou zo goed mogelijk een helpende hand kunnen bieden. Dat verdien jij of een dierbare.

Meld je aan voor begeleid wonen in Drenthe en laat ons jou of diegene die je kent, helpen. Heb je een vraag? Neem contact met ons op, vervolgens doen we ons best om zo snel mogelijk op je vraag te reageren.

Meld je nu aan!

Contact Opnemen