Begeleid wonen in Drenthe

Meedoen aan de maatschappij, maar dan geheel op jouw eigen manier. Hoe fijn is dat? Alex Cares biedt beschermd en begeleid wonen in Drenthe en omstreken. Zo bieden wij ontspannen zorg op maat waar jij wat aan hebt. Zo bepaal jij zelf waar je hulp bij kunt gebruiken en behoud je je vrijheid. Graag horen we hoe je het zou vinden om thuisbegeleiding te ontvangen of beschermd te wonen in de regio Drenthe. Wij stellen onze hulp zo op jou af, dat jij precies krijgt wat je nodig hebt. Neem je contact met ons op?

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij jouw huidige woning.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex-Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Begeleid wonen in Drenthe bij Alex Cares

Met onderstaande punten proberen we een brug te slaan tussen bewindvoering en zorgverlening:

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp
 • 24-uurs zorg is een optie
 • Altijd begrip en hulp voor jouw situatie
 • Kennis van bewindvoering, mentorschap, schulden en andere financiële problemen
Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

Zorg op maat gecombineerd met financiële hulp

Begeleid wonen in Drenthe bij Alex Cares is misschien anders dan je gewend bent. Wij bieden namelijk meer dan zorg alleen. Alex Cares staat voor ontspannen zorg op maat in combinatie met financiële hulp. Dat doen we voor mensen die het nodig hebben. En heb je geen geldproblemen of schulden, maar wil je wel begeleid wonen zodat we samen aan je toekomst kunnen werken? We bieden je passende ondersteuning. Samen kijken we naar waar je staat en waar je heen wilt. Een begeleider houdt altijd rekening met de volgende acht leefgebieden:

 • Gezinsrelaties
 • Sociale relaties
 • Psychisch welbevinden
 • Fysiek welbevinden
 • Werk en opleiding
 • Financieel gezond
 • Veilig en fijn wonen
 • Zingeving

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Verschil tussen beschermd wonen en begeleid wonen

Sommige mensen halen beschermd wonen en begeleid wonen in Drenthe door elkaar, maar er is toch een verschil tussen deze twee vormen. Wanneer je begeleid woont ontvang je ambulante hulp aan huis. Hierbij kun je denken aan dagbesteding, thuishulp in Drenthe, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en financiële begeleiding.

Beschermd wonen is anders. Beschermd wonen biedt uitkomst in situaties waarin jij of iemand die je kent bij begeleid wonen niet voldoende ondersteuning ontvangt. In het geval van beschermd wonen ontvangt een persoon met een psychiatrisch of psychisch probleem woonhulp en zorghulp. Dan krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen die jou ondersteuning biedt en beschermd tijdens je dagelijks leven.

Altijd een vaste begeleider

Bij Alex Cares krijg je altijd een vaste begeleider. Eentje waar jij goed mee op kunt schieten. Het is namelijk erg belangrijk dat jij en je begeleider goed klikken, zodat hij of zij jou goed kan helpen bij alles waar jij hulp bij nodig hebt. Samen met deze begeleider zorg je ervoor dat je structuur en overzicht in je leven krijgt. Maar je blijft zelf in controle over waar je mee geholpen wilt worden en daardoor behoud je jouw vrijheid.

Dagbesteding

Ook wanneer je één of meerdere dagen in de week activiteiten wilt ondernemen kunnen wij je helpen. Alex Cares heeft namelijk een uitgebreid activiteitenprogramma, waarbij wij rekening houden met ieders wensen en interesses. Zo knutselen en schilderen we en doen we spelletjes tijdens onze dagbesteding in Drenthe. Ook fysieke en psychische trainingen als geheugentraining, training van de fijne motoriek en trainingen voor het soepel houden van uw gewrichten behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast organiseert Alex Cares jaarlijks verschillende gezellige uitstapjes. Zo bezoeken we elk jaar een kerstmarkt, museum en dierentuin.

Thuishulp

Thuishulp in Drenthe of thuisbegeleiding is er voor hen die onder praktische begeleiding thuis het leven van alledag willen leiden. Heb je een dementere partner, een onhandelbare puber of heb je financiële problemen? Of heb je door om een andere reden thuishulp nodig? Thuisbegeleiding biedt uitkomst voor mensen – jong en oud – die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional zoals een thuisbegeleider. Een van onze thuisbegeleiders biedt jou of een dierbare op praktische en doelgerichte manier de begeleiding die je nodig hebt.

Neem contact op

Meld je aan bij Alex-Cares!

Heb jij behoefte aan thuiszorg in Friesland? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex-Cares als je voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met jou gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken