Begeleid wonen in Groningen

Ben je op zoek naar begeleid wonen in Groningen? Dit betekent dat je zorg- en woonhulp ontvangt als je niet meer zelfstandig kunt wonen. Alex Cares biedt begeleid en beschermd wonen aan en je kunt dit zowel voor jezelf als voor iemand anders aanvragen die hier baat bij heeft. Als jij of iemand in jouw omgeving niet meer zelfstandig kan wonen vanwege psychische of psychosociale problemen, dan ben je bij ons van harte welkom.

Neem contact met ons op als je Alex Cares wilt inschakelen voor begeleid wonen. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden hoe wij jou kunnen helpen.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Thuiszorg Friesland

Begeleid wonen in Groningen via Alex Cares

Wij bieden begeleid en beschermd wonen in Groningen voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen. Dit kan komen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is ons doel om op een ontspannen manier zorg en thuisbegeleiding te bieden, in combinatie met financiële hulp. Dit doen wij op de volgende punten:

  • Samenwerking met bewindvoerder en zorgverlener;
  • Begrip en thuishulp voor de situatie;
  • Zorgverleners hebben ook kennis van bewindvoering en mentorschap;
  • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning;
  • Optie tot 24-uurs zorg;
  • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider.

Begeleid wonen of beschermd wonen?

Alex Cares biedt begeleid en beschermd wonen in de provincie Groningen aan. Soms worden deze termen door elkaar gehaald, maar er zit toch wel een verschil tussen. Bij begeleid wonen ontvang je hulp van een begeleider aan huis. Hierbij kun je denken aan dagbesteding, thuishulp in Drenthe, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en financiële begeleiding.

Bij beschermd wonen ontvang je, als je psychische of psychiatrische problemen hebt, woonhulp en zorghulp. Ook krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen die jou ondersteund en beschermd tijdens je dagelijks leven.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Assen

Begeleiding door een vaste begeleider

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede klik hebt met jouw begeleider. Het wordt voor beide partijen lastig als er geen klik is tussen jou en jouw begeleider. Je krijgt bij ons altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider. Hij of zij komt bij jou thuis om je te helpen met alles waar jij hulp bij kunt gebruiken. Je bepaalt zelf waarmee je geholpen wordt en hebt op deze manier heel veel vrijheid als je begeleid gaat wonen in Groningen via Alex Cares. Een dienst die wij jou kunnen bieden is bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Wij houden altijd rekening met de volgende acht belangrijkste leefgebieden:

 • Gezinsrelaties;
 • Sociale relaties;
 • Psychisch welbevinden;
 • Fysiek welbevinden;
 • Werk en opleiding;
 • Financieel gezond;
 • Veilig en fijn wonen;
 • Zingeving.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg Friesland
Thuiszorg Groningen
Thuiszorg Friesland

Voor wie is begeleid wonen bedoeld?

Begeleid wonen is een vorm van ondersteuning die zowel ouderen als jongvolwassenen kan helpen. Ouderen hebben vaak behoefte aan ondersteuning door fysieke of mentale beperkingen, eenzaamheid, mobiliteitsproblemen en het onderbreken van hun sociaal netwerk. Begeleid wonen biedt hen een veilige en comfortabele omgeving met de nodige zorg en ondersteuning. Ook jongvolwassenen kunnen profiteren van begeleid wonen, vooral als ze psychische of psychiatrische problemen hebben of hulp nodig hebben bij het structureren van hun dagelijks leven. In sommige situaties is het voor jongvolwassenen niet mogelijk om zelfstandig te wonen en biedt begeleid wonen uitkomst.

Beschermd wonen in Groningen: meer structuur

Je kunt bij ons altijd een beroep doen op jouw begeleider. Samen zorg je ervoor dat je meer structuur en overzicht krijgt in jouw eigen leven. Op deze manier kun je steeds zelfstandiger gaan wonen. Ook de invulling van jouw dag kan bekeken worden met jouw begeleider. Dit is passend bij jouw wensen en behoeften op het gebied van school, werk of dagbesteding

Thuishulp in Groningen

Wat is thuishulp? Thuishulp in Groningen is thuisbegeleiding. Je krijgt dan praktische begeleiding bij het leven van alledag. Thuisbegeleiding biedt uitkomst voor jongeren en volwassenen die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional. De thuisbegeleider zal op een praktische en doelgerichte manier de begeleiding bieden die jij nodig hebt.

Voor wie is thuishulp in Groningen? Thuiswerkbegeleiding kan werken voor mensen met een dementerende partner of onhandelbare puber in huis. Ook als je financiële problemen hebt, kan thuishulp wat voor jou zijn. Wil je graag meer informatie ontvangen over deze vorm van thuisbegeleiding? Laat het ons dan weten, wij vertellen je er graag meer over.

Dagbesteding

Ook wanneer je één of meer dagen in de week deel wilt nemen aan activiteiten helpen we je graag. Zo organiseert Alex Cares verschillende activiteiten die uiteenlopen van knutselen en schilderen tot een gezellig praatje maken. Daarnaast zijn er ook activiteiten waar je je lichaam en geest mee traint. Hierbij kun je denken aan geheugentraining, training om de fijne motoriek te verbeteren of trainingen om je gewrichten soepel te houden.

Neem contact op

Voorwaarden begeleid wonen Groningen

Voor begeleid wonen bij Alex Cares gelden bepaalde voorwaarden. Zo dien je bijvoorbeeld een zorg indicatie te hebben voor deze vorm van wonen en moet er sprake zijn van problemen waardoor zelfstandig wonen niet meer mogelijk is. Ook wordt er van je verwacht dat je meewerkt aan het opstellen van een persoonlijk plan en dat je deelneemt aan activiteiten en gesprekken met je begeleider.

 • Je woont in Groningen of omgeving
 • Je hebt problemen op gebied van onder andere verslaving, psychische problemen of andere omstandigheden
 • Je kunt niet (meer) zelfstandig wonen
 • Je hebt elke dag beschikbare hulp nodig
 • Je bent 18 jaar of ouder

Wil jij in de gemeente Groningen gaan wonen en wil je jouw situatie met ons bespreken? Neem dan gerust contact met ons op.

Meld je aan bij Alex Cares!

Heb jij behoefte aan begeleid wonen in Groningen? Wil je begeleid op een kamer wonen in Groningen en omgeving? Wacht dan niet te lang en neem contact op met Alex Cares als je voldoet aan de voorwaarden. Er wordt vervolgens samen met jou gekeken naar de diverse mogelijkheden en naar wat jouw wensen en behoeften zijn. Heb je nog vragen of wil je meer informatie ontvangen? Ook dan is het mogelijk om contact met ons op te nemen.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken