Begeleid wonen in Groningen

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Groningen.

Neem contact op

Wil je begeleid wonen in Groningen? Dit houdt in dat je zorg- en woonhulp krijgt, indien je niet meer zelfstandig kunt wonen. Alex Cares biedt beschermd wonen aan. Dit kun je aanvragen voor jezelf, of voor iemand anders die het goed kan gebruiken. Als jij of iemand in jouw omgeving niet meer zelfstandig kan wonen door psychische of psychosociale problemen, ben je bij ons van harte welkom.

Neem contact met ons op als je Alex Cares wilt inschakelen voor begeleid wonen. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden hoe wij jou kunnen helpen.

Begeleid wonen in Groningen via Alex Cares

Wij bieden begeleid en beschermd wonen in Groningen voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen. Dit kan komen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is ons doel om op een ontspannen manier zorg en thuisbegeleiding te bieden, in combinatie met financiële hulp. Dit doen wij op de volgende punten:

 • Samenwerking met bewindvoerder en zorgverlener;
 • Begrip en thuishulp voor de situatie;
 • Zorgverleners hebben ook kennis van bewindvoering en mentorschap;
 • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning;
 • Optie tot 24-uurs zorg;
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider.

Neem contact op

Begeleid wonen in Emmen
Begeleid wonen in Friesland

Begeleid wonen of beschermd wonen?

Alex Cares biedt begeleid en beschermd wonen aan in (de omgeving van) Groningen. Soms worden deze termen door elkaar gehaald, maar er zit toch wel een verschil tussen. Bij begeleid wonen ontvang je hulp van een begeleider aan huis. Hierbij kun je denken aan dagbesteding, thuishulp in Drenthe, huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en financiële begeleiding.

Bij beschermd wonen ontvang je, als je psychische of psychiatrische problemen hebt, woonhulp en zorghulp. Ook krijg je een persoonlijk begeleider toegewezen die jou ondersteund en beschermd tijdens je dagelijks leven.

Begeleiding door een vaste begeleider

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede klik hebt met jouw begeleider. Het wordt voor beide partijen lastig als er geen klik is tussen jou en jouw begeleider. Je krijgt bij ons altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider. Hij of zij komt bij jou thuis om je te helpen met alles waar jij hulp bij kunt gebruiken. Je bepaalt zelf waarmee je geholpen wordt en hebt op deze manier heel veel vrijheid als je begeleid gaat wonen in Groningen via Alex Cares. Een dienst die wij jou kunnen bieden is bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Wij houden altijd rekening met de volgende acht belangrijkste leefgebieden:

 • Gezinsrelaties;
 • Sociale relaties;
 • Psychisch welbevinden;
 • Fysiek welbevinden;
 • Werk en opleiding;
 • Financieel gezond;
 • Veilig en fijn wonen;
 • Zingeving.

Beschermd wonen in Groningen: meer structuur

Je kunt bij ons altijd een beroep doen op jouw begeleider. Samen zorg je ervoor dat je meer structuur en overzicht krijgt in jouw eigen leven. Op deze manier kun je steeds zelfstandiger gaan wonen. Ook de invulling van jouw dag kan bekeken worden met jouw begeleider. Dit is passend bij jouw wensen en behoeften op het gebied van school, werk of dagbesteding.

Neem contact op

Begeleid wonen in Groningen

Thuishulp in Groningen

Wat is thuishulp? Thuishulp in Groningen is thuisbegeleiding. Je krijgt dan praktische begeleiding bij het leven van alledag. Thuisbegeleiding biedt uitkomst voor jongeren en volwassenen die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional. De thuisbegeleider zal op een praktische en doelgerichte manier de begeleiding bieden die jij nodig hebt.

Voor wie is thuishulp in Groningen? Thuiswerkbegeleiding kan werken voor mensen met een dementerende partner of onhandelbare puber in huis. Ook als je financiële problemen hebt, kan thuishulp wat voor jou zijn. Wil je graag meer informatie ontvangen over deze vorm van thuisbegeleiding? Laat het ons dan weten, wij vertellen je er graag meer over.

Dagbesteding

Ook wanneer je één of meer dagen in de week deel wilt nemen aan activiteiten helpen we je graag. Zo organiseert Alex Cares verschillende activiteiten die uiteenlopen van knutselen en schilderen tot een gezellig praatje maken. Daarnaast zijn er ook activiteiten waar je je lichaam en geest mee traint. Hierbij kun je denken aan geheugentraining, training om de fijne motoriek te verbeteren of trainingen om je gewrichten soepel te houden.

Zorgwoningen

Ook biedt Alex Cares een aantal zorgwoningen. Voor senioren, jongvolwassenen en volwassenen zijn er verschillende opties mogelijk. Zo zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in Leeuwarden, Appelscha en Groningen. De woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in een rustige omgeving.

Wij helpen je graag

Jouw begeleider van Alex Cares is goed opgeleid en zet zich met empathie, passie en enthousiasme in om jou passende ondersteuning en zorg te bieden. Daarnaast werken er bij Alex Cares mensen met verschillende disciplines zodat er bij elke vraag voor hulp die je hebt, iemand je kan helpen. Van een psycholoog tot Hbo-opgeleide zorgverleners, bij Alex Cares hebben we het in huis.

Begeleid wonen in Groningen, Friesland en Drenthe

Wij zijn met onze organisatie actief in het noorden van Nederland. In alle noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) kunnen mensen gebruikmaken van onze zorg. Ken jij mensen in Drachten of Emmen die open staan voor begeleid wonen of de behoefte hebben aan beschermd wonen? Je mag ze dan gerust attenderen op Alex Cares. Wij staan voor iedereen klaar, voor jongeren, volwassenen en senioren.

Alex Cares staat voor zorg en aandacht, voor jou, jouw wensen en jouw behoeften. We bieden zorg op maat, want extra ondersteuning is voor iedereen anders.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Kom met ons in contact

Wil jij begeleid wonen en thuishulp in Groningen ontvangen? Dat kan via Alex Cares. Neem direct contact met ons op via het contactformulier. Dit kan om een aanvraag te doen, maar ook om meer informatie te verkrijgen. Wij staan voor jou klaar!

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Afspraak maken