Fotografie voor Alex Cares
Fotografie voor Alex Cares

Beschermd wonen bij Alex-Cares

Contact opnemen

Heerlijk rustig en prikkelarm wonen met zorg afgestemd op uw wensen en behoeften?

Op vier verschillende, unieke woon-zorgcentra biedt Alex-Cares aan mensen met een WLZ indicatie een fijn en veilig thuis met daarbij de zorg waarop zij zijn aangewezen. Cliënten van Alex-Cares krijgen zorg en huisvesting zuiver afgestemd op hun wensen en behoeften. Alhoewel de vier woon-zorgcentra van Alex-Cares erg verschillend zijn, vinden cliënten binnen al deze locaties een rustige en prikkelarme omgeving.

Alex-Cares biedt specialistische zorg aan mensen met een (licht) verstandelijke handicap (1VG t/m 6VG) en/of een ggz-achtergrond (GGZ-1 t/m GGZ-3). Daarnaast bieden wij zorg aan mensen met een LG1 t/m 5 indicatie.

Wonen in de stad?
Houdt u van wonen in de stad en bent u 50 jaar of ouder? Alex-Cares beschikt over betaalbare zelfstandige seniorenappartementen in Leeuwarden waar u alles vlak bij de hand hebt.

Wonen midden in de natuur?
Bent u een liefhebber van een bosrijke omgeving en zou u graag midden in de natuur wonen? De woonlocatie op De Bult, op een steenworpafstand van Steenwijk, is gelegen midden in de natuur. Deze zelfstandige- en onzelfstandige bungalows zijn gelegen op een recreatiepark in het bos waar u de rust en ruimte krijgt om heerlijk te wonen. Daarbij is er binnen dit woon-zorgcentrum de mogelijkheid tot deeltijdverblijf.

Wonen aan de vaart?
Voelt u zich fijn in het centrum van een prachtig toeristisch dorp, aan een mooie doorgaande vaart met een schitterend natuurgebied vlakbij? De woonlocatie in Appelscha is gelegen aan de vaart vlakbij het winkelcentrum en het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Hier woont u in een prachtig zelfstandig appartement met een eigen tuin.

Wonen in een gezellig dorp?
De Spiker in Ternaard is volledig herontwikkeld van zorgcentrum tot zelfstandige wooneenheden voor jong en oud. Het biedt een modern, flexibel woonconcept met hoogwaardige studio’s en appartementen en een brede reeks diensten om de bewoners te faciliteren.
Mienskip staat centraal en dat vertaalt zich in de inrichting van het gebouw, de service en de activiteiten die samen met bewoners en de dorpsgemeenschap worden georganiseerd

Wat wij bieden is:

  • Unieke kleinschalige woon-zorgcentra
  • Wonen midden in de natuur, in de stad of aan het water
  • Een eigen appartement of een (gedeelde) bungalow met een tuin
  • Een gezamenlijke ruimte
  • 24-uurs begeleiding
  • Dagbesteding

Een prettig leefklimaat, eigentijdse zorg, betrokkenheid en aandacht voor het individu, is waar het binnen de woon-zorgcentra van Alex-Cares om gaat. Wanneer er voor u geen passende woning beschikbaar is binnen het aanbod van Alex-Cares, gaat wij daar met- en voor u naar op zoek.

Afspraak maken