Dagbesteding in Friesland

Voor dagbesteding in Friesland moet je bij Alex Cares zijn. Bij onze dagbesteding ben je er heerlijk op uit, leer je anderen kennen en onderneem je activiteiten op een ontspannen wijze. Hierbij krijg je professionele begeleiding en geniet je van een gevarieerd programma.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Van huisvesting tot zorgverlening onder de juiste omstandigheden bij je huidige woning

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan ze voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, heeft Alex Cares mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en jouw begeleider helpt je hierbij.

Voor wie is dagbesteding in Friesland?

 • Mensen met een passende indicatie o.b.v. de WMO of WLZ
 • Een (licht) verstandelijke beperking of
 • Psychosociale problemen (eenzaamheid, sociaal isolement, depressiviteit, relatie- problemen en zelfverwaarlozing);
 • Meervoudige problematiek, een combinatie van bovengenoemde problemen.
Thuishulp Leeuwarden

Wat houdt dagbesteding in?

Tijdens de dagbesteding in Friesland onderneem je leuke en ontspannen activiteiten bij de activiteitencentra van Alex Cares. Deze bevinden zich in Leeuwarden en in De Bult. Je kunt hier één of meerdere dagen in de week terecht voor de dagbesteding. Wij bieden een gevarieerd programma aan en er wordt rekening gehouden met jouw persoonlijke behoeften en interesses.

Activiteiten die je zoal kunt doen zijn schilderen, knutselen, spelletjes met elkaar doen of gezellige gesprekken voeren. Verder zijn we ook veel buiten om te wandelen in het bos, of actief in de tuin te zijn.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Thuiszorg in Sneek
Thuiszorg Assen

Jaarlijkse uitstapjes met dagbesteding

Naast de gewone dagbesteding activiteiten, organiseren we ook jaarlijkse uitstapjes. Zo gaan we bijvoorbeeld naar een kerstmarkt, organiseren we een museumbezoek of bezoeken we een dierentuin. Op deze manier onderneem je leuke activiteiten en kom je in contact met nieuwe mensen. Onze activiteitencentra bieden ondersteuning voor mensen die dit nodig hebben op geestelijk en sociaal gebied.

Overige diensten van Alex Cares

Je kunt bij ons terecht voor nog veel meer dan enkel de dagbesteding in Friesland. Het is bij ons bijvoorbeeld ook mogelijk om begel

 

eid of beschermd te wonen of voor thuiszorg. Hiervoor hebben wij verschillende woon-zorg centra, waar jij prikkelarm en in alle rust kunt wonen. Je krijgt bij ons enkel de hulp die jij nodig hebt. Hierdoor garanderen wij dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt blijven wonen, met bijvoorbeeld hulp in huishouding.

Verder heb je bij ons altijd dezelfde begeleider. Wij doen er alles aan om een begeleider te vinden die bij jou matcht, zodat je het traject op een fijne en ontspannen manier kunt doorlopen.

Meld je aan bij Alex Cares

Zie jij het zitten om dagbesteding in Friesland te volgen bij Alex Cares? Neem dan direct contact met ons op om je aan te melden. Wij gaan dan samen kijken of je aan de voorwaarden voldoet en wat jij nodig hebt als persoon. Ook als je nog vragen hebt, of gewoon meer informatie wenst, is het mogelijk om contact met on sop te nemen. Dit doe je door het contactformulier hier naast in te vullen. Wij staan je graag te woord.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken