Begeleid wonen in Groningen

Onder de begeleiding van de mensen van Alex Cares kan jij of iemand die jij kent begeleid wonen in Groningen.

Neem contact op

Ben je op zoek naar begeleid wonen in Groningen? Dit houdt in dat je zorg- en woonhulp krijgt, indien je dit niet meer zelfstandig kan. Alex Cares biedt beschermd wonen in Groningen aan. Dit kun je aanvragen voor jezelf, of voor iemand anders die het goed kan gebruiken. Als jij of iemand in jouw omgeving niet meer zelfstandig kan wonen door psychische of psychosociale problemen, ben je bij ons van harte welkom.

Neem contact met ons op als je Alex Cares wilt inschakelen voor begeleid wonen in Groningen. Wij gaan graag met jou in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden hoe wij jou kunnen helpen.

Begeleid wonen in Groningen via Alex Cares

Wij bieden begeleid en beschermd wonen in Groningen voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen. Dit kan komen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Het is ons doel om zorg en thuisbegeleiding op een ontspannen manier te bieden. Dit wordt gecombineerd met financiële hulp. Wij bieden de volgende punten aan, waarop wij proberen om de financiële hulp te combineren met zorgverlening:

 • Samenwerking met bewindvoerder en zorgverlener;
 • Begrip en hulp voor de situatie;
 • Zorgverleners hebben ook kennis van bewindvoering en mentorschap;
 • Huisvesting of het verzorgen van de juiste omstandigheden bij je huidige woning;
 • Optie tot 24-uurs zorg;
 • Altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider.

Neem contact op

Begeleid wonen in Emmen
Begeleid wonen in Friesland

Begeleiding door een vaste begeleider

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede klik hebt met jouw begeleider. Het wordt lastig, en niet fijn voor beide partijen, als er geen klik is tussen jou en jouw begeleider. Je krijgt bij ons altijd persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider. Hij of zij komt bij jou thuis om je te helpen met alles waar jij hulp bij nodig hebt. Je bepaalt zelf waarmee je geholpen wordt en hebt op deze manier heel veel vrijheid als je begeleid gaat wonen in Groningen via Alex Cares. Een dienst die wij jou kunnen bieden is bijvoorbeeld hulp bij het huishouden. Wij houden altijd rekening met de volgende acht belangrijkste leefgebieden:

 • Gezinsrelaties;
 • Sociale relaties;
 • Psychisch welbevinden;
 • Fysiek welbevinden;
 • Werk en opleiding;
 • Financieel gezond;
 • Veilig en fijn wonen;
 • Zingeving.

Beschermd wonen in Groningen: meer structuur

Je kunt bij ons altijd een beroep doen op jouw begeleider. Samen zorg je ervoor dat je meer structuur en overzicht krijgt in jouw eigen leven. Op deze manier kun je steeds zelfstandiger gaan wonen. Ook de invulling van jouw dag kan bekeken worden met jouw begeleider. Dit is passend bij jouw wensen en behoeften op het gebied van school, werk of dagbesteding.

Thuishulp in Groningen

Wat is thuishulp? Thuishulp in Groningen is thuisbegeleiding. Je krijgt dan praktische begeleiding bij het leven van alledag. Thuisbegeleiding biedt uitkomst voor jongeren en volwassenen die wegens psychische of sociale omstandigheden een helpende hand nodig hebben van een professional. De thuisbegeleider zal op een praktische en doelgerichte manier de begeleiding bieden die jij nodig hebt.

Voor wie is thuishulp in Groningen? Thuiswerkbegeleiding kan werken voor mensen met een dementerende partner in huis of een onhandelbare puber in bed. Ook als je financiële problemen hebt, kan thuishulp wat voor jou zijn. Wil je graag meer informatie ontvangen over deze vorm van thuisbegeleiding? Laat het ons dan weten, wij vertellen je er graag meer over.

Neem contact op

Begeleid wonen in Groningen

Begeleid wonen in Groningen, Friesland en Drenthe

Wij zijn met onze organisatie actief in het noorden van Nederland. In alle noordelijke provincies (Groningen, Friesland en Drenthe) kunnen mensen gebruikmaken van onze zorg. Kent u mensen in Drachten of Emmen die open staan voor begeleid wonen of de behoefte hebben aan beschermd wonen? Je mag ze dan gerust attenderen op Alex Cares. Wij staan voor iedereen klaar, voor jongeren, volwassenen en senioren.

Alex Cares staat voor zorg en aandacht, voor jou, jouw wensen en jouw behoeften. We bieden zorg op maat, want extra ondersteuning is voor iedereen anders.

Kom met ons in contact

Wil jij begeleid wonen en thuishulp in Groningen ontvangen? Dat kan via Alex Cares. Neem direct contact met ons op via het contactformulier. Dit kan om een aanvraag te doen, maar ook om meer informatie te verkrijgen. Wij staan voor jou klaar!

Contact Opnemen