Begeleid wonen in Metslawier

Heb je behoefte aan begeleid wonen in Metslawier? Bij Alex-Cares helpen we je met de zorg die bij jou past. Wij begrijpen dat structuur in het dagelijkse leven van groot belang is voor mensen die hulp nodig hebben in zorgverlening. Naast begeleid wonen bieden we ook beschermd wonen. Bekijk ons aanbod in zorgwoningen.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Begeleid wonen in Metslawier

via Alex-Cares

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij Alex-Cares kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor je klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, bieden we je de mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Zorg en ondersteuning op maat

Ben je op zoek naar begeleiding in de zorg voor thuis? Voor jezelf of misschien wel iemand die je kent en dit hard nodig heeft? Alex-Cares helpt bij zorg en ondersteuning op maat. Iedereen is anders en zo ook de ongemakken die je kunt ervaren op zorggebied. Daarom kijken we naar je persoonlijke wensen en behoeften bij begeleid wonen in Metslawier.

Begeleid wonen Metslawier

Begeleid wonen of beschermd wonen?

Het grote verschil tussen begeleid wonen en beschermd wonen in Metslawier is eigenlijk de plek waar je de zorg ontvangt. Bij begeleid wonen krijg je een persoonlijke begeleider aan huis, dit noemen we dan thuiszorg of thuisbegeleiding. Dit is altijd een vast persoon, waarmee we vertrouwen, gemak en goede zorgverlening voor jou creëren. Deze zorg kan op dagelijkse basis. Bij beschermd wonen woon je in een woon-zorgcentrum in een mooie groene omgeving in Metslawier. Deze zorgappartementen zijn volledig ingericht voor alle mogelijk hulp in de zorg. Er is 24 uur hulpverlening beschikbaar en er is een dagbesteding voor degene die daaraan mee willen doen. Liever in Drachten? Alex-Cares biedt ook beschermd wonen in Drachten.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Voor wie is begeleid wonen bedoeld?

Begeleid wonen kan voor iedereen boven de 18 jaar worden geregeld. Vind je het lastig om zelfstandig te wonen of lukken bepaalde dingen niet meer in het dagelijkse leven? Maak het jezelf niet te lastig en vraag naar de mogelijkheden die wij bij Alex-Cares bieden. Er zijn verschillende redenen te noemen waarom je hulp nodig hebt. Het kan gaan om bepaalde sociale omstandigheden, psychische problemen of een verstandelijke beperking bijvoorbeeld. Misschien heb je wel een zwaar ongeluk in je leven gehad, waardoor je beperkingen hebt. Laat het ons weten, zodat wij kunnen kijken naar jouw situatie en je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Dagbesteding in Metslawier

In onze woon-zorgcentrum in Metslawier is er een dagbesteding voor alle bewoners. Er worden dus elke dag verschillende activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, bepaalde trainingen, spelletjes, schilderen of andere creatieve activiteiten. Dit doen we ook in alle andere woon-zorgcentra, zoals bijvoorbeeld in Friesland of Dokkum.

Creatieve dagbesteding in Leeuwarden

Geïnteresseerd in begeleid wonen in Metslawier? Meld je aan bij Alex-Cares

Woon je in Metslawier en heb jij hulp nodig in de zorgverlening? Wil je thuis blijven wonen of liever begeleid wonen in Metslawier en naar één van onze zorgappartementen? We kijken naar jou persoonlijke situatie voor de juiste keuze. Ben je 18 jaar of ouder en beschik je over een zorgindicatie? Meld je dan aan bij Alex-Cares via ons contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 085 016 0960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken