Begeleid wonen in Dokkum

Ben jij of ken jij iemand die het fijn zou vinden om begeleid te wonen in Dokkum? Wanneer het op zichzelf wonen minder goed bevalt dan gedacht en je wel wat ondersteuning kan gebruiken, staat Alex-Cares voor je klaar.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Dagbesteding in Sneek

Begeleid wonen in Dokkum bij Alex-Cares: in een zorgwoning of met thuiszorg.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Alex-Cares biedt huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Je kunt bij ons niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor jou klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, hebben we de mogelijkheid tot 24-uurs zorg. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Jij beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

Hulp en ondersteuning op maat

Begeleid wonen betekent dat je met wat hulp en ondersteuning prima zelfstandig kunt wonen en leven op je eigen plekje. In welke vorm die hulp nodig is, beslis je helemaal zelf. We horen graag van je welke zorg jij wilt ontvangen en hoe we je daarin kunnen ondersteunen. Onze zorgverlening hebben we onderverdeeld in verschillende gradaties: thuisbegeleiding, hulp bij het huishouden, beschermd wonen in een woon-zorgcentrum, deeltijdverblijf, dagbesteding en financiële hulp. Wat kunnen we voor jou betekenen?

Begeleid wonen voor ouderen en chronisch zieken

We bieden kleinschalig begeleid wonen in Dokkum aan voor volwassenen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Je hebt door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig. Ook ouderen en chronisch zieken behoren tot deze woonbegeleiding groep. Iedereen kan op een andere manier ondersteuning gebruiken. Daarom bieden we hulp op verschillende vlakken en altijd op maat aan.

In de provincie Friesland helpen we ook mensen in Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Ook in Noord-Friesland zijn we bekend, bijvoorbeeld in Ternaard, Holwerd en Metslawier. Dat kan met 24-uurs begeleid wonen zijn, maar ook met beschermd wonen of dagbesteding.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Begeleid of beschermd wonen in Dokkum?

Begeleid wonen is iets anders dan beschermd wonen. Bij begeleid zelfstandig wonen krijg je thuisbegeleiding en thuiszorg aangeboden. Er komt een vaste begeleider bij je thuis langs die helpt structuur en overzicht te bieden en ondersteunt met zaken waar hulp gewenst is. Onderdeel van thuiszorg is bijvoorbeeld hulp in het huishouden en financiële begeleiding. Onze begeleider zal op een praktische en doelgerichte manier precies de thuisbegeleiding geven die nodig is. Thuiszorg bieden we aan in verschillende plaatsen in Friesland, waaronder in Leeuwarden en Sneek.

Wanneer je beschermd gaat wonen in Dokkum houdt het in dat je intrek neemt in een van onze zorgwoningen. In onze zorgwoningen kun je heerlijk rustig en prikkelarm wonen in de natuur met zorg afgestemd op jouw wensen en behoeftes. Een optie tot 24-uurs zorg is hierbij mogelijk. Voor de cliënten in Dokkum hebben we een uniek woon-zorgcentrum in Ternaard herontwikkeld tot zelfstandige wooneenheden voor (jong)volwassenen en ouderen. De hoogwaardige studio’s en appartementen zijn modern, flexibel en van alle gemakken voorzien. Meer weten over de mogelijkheid tot beschermd wonen in Friesland? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Wat we bieden:

 • Unieke kleinschalige woon-zorgcentra
 • Wonen midden in de natuur
 • Een eigen zorgappartement of een (gedeelde) zorgbungalow met een tuin
 • Een gezamenlijke ruimte
 • 24-uurs zorg en begeleiding
 • Dagbesteding

Neem contact op

Dagbesteding bij Alex-Cares

Onderdeel van beschermd wonen in ons woonzorgcentrum is dagbesteding in ons activiteitencentrum in Leeuwarden of De Bult (Steenwijk). We organiseren leuke activiteiten, die kunnen verschillen van knutselen, wandelen in het bos of gezellige spelletjes met elkaar doen. Daarnaast gaan we een paar keer per jaar op stap naar een dierentuin of museum. Onze dagbesteding in Friesland is ook bedoeld voor cliënten uit Sneek.

Gezellige dagbesteding in Assen

Vraag meer informatie aan

Zie jij het zitten om begeleid te wonen in Dokkum onder intensieve woonbegeleiding van zorgprofessionals, of denk je dat een familielid ondersteuning kan gebruiken bij het wonen? Neem dan contact op met ons op, dan bespreken we de voorwaarden en mogelijkheden. Mochten jullie willen weten wat de kosten zijn voor begeleid wonen, neem dan ook gerust contact op. Vul het formulier hiernaast in, dan krijg je snel reactie. We zijn telefonisch bereikbaar via 085 016 0960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken