Begeleid wonen in Noord-Friesland

Voor mensen die zelfstandig wonen nog lastig vinden, is er begeleid wonen in Noord-Friesland. Bij Alex-Cares kunnen volwassenen woonbegeleiding en thuiszorg ontvangen. Ook beschermd wonen in Noord-Friesland is mogelijk.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Begeleid wonen in Noord-Friesland: woonbegeleiding door een vaste begeleider.

 • Huisvesting en begeleid wonen

  We bieden huisvesting op diverse woon-zorgcentra waar je begeleid kunt wonen. Je kunt ook thuis begeleid wonen door middel van thuiszorg of andere hulp.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Bij ons kun je niet alleen terecht voor zorgverlening, ook op het gebied van financiële hulp staan we voor je klaar.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Indien je het nodig hebt, bieden we je de mogelijkheid tot 24-uurs zorg in Friesland. Dit is volledig naar jouw wensen en behoeften afgestemd.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Je hebt altijd een vaste begeleider, waarbij een goede klik voorop staat. Je beslist zelf waar je hulp bij nodig hebt en je begeleider helpt je hierbij.

De juiste zorg en ondersteuning

We horen graag hoe we jou, of iemand die je kent, kunnen helpen met woonbegeleiding en hoe het je lijkt om begeleid zelfstandig te wonen in Noord-Friesland. Op onszelf wonen kan soms best moeizaam verlopen, maar met de juiste zorg en ondersteuning kan iedereen een zelfstandig leven leiden in zijn of haar eigen woning. Welke gespecialiseerde zorg in Friesland kun jij gebruiken, of welke zorg wil je dat jouw zoon/dochter/broer/zus/neef/nicht ontvangt van ons? We bieden de volgende zorgmogelijkheden: thuisbegeleiding, hulp bij het huishouden, beschermd wonen in een woon-zorgteam, deeltijdverblijf, dagbesteding en financiële hulp.

Thuiszorg Friesland

Wie mogen er begeleid wonen in Noord-Friesland?

We bieden begeleid wonen in Noord-Friesland aan voor ouderen en (jong)volwassenen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid of sociale omstandigheden. De gespecialiseerde zorg in Friesland die we aanbieden is ontspannen zorg op maat, afgestemd op de wensen en behoeftes van de cliënt.

Niet alleen in Noord-Friesland helpen we ouderen en jongvolwassenen met begeleid wonen, in heel Friesland kunnen mensen bij ons terecht voor woonbegeleiding. Bijvoorbeeld in Dokkum, Ternaard, Holwerd, Metslawier, Drachten, Heerenveen en Leeuwarden.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Beschermd wonen in Noord-Friesland

We bieden zowel begeleid wonen als beschermd wonen in Noord-Friesland aan. Wat is het verschil eigenlijk? Bij begeleid wonen in Noord-Friesland krijgt de persoon ambulante hulp aan huis, ofwel woonbegeleiding. Dit in de vorm van persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies of thuiszorg. Bij thuiszorg krijgt de persoon aan huis bezoek van een vaste begeleider die ondersteunt met zorg op dagelijkse basis. Het doel van de begeleider is om een prettige leefomgeving te creëren en structuur en overzicht te bieden in het leven van de cliënt. Thuiszorg is mogelijk in heel Friesland, waaronder in Sneek en Leeuwarden.

Bij beschermd wonen in Noord-Friesland wonen cliënten in ons woon-zorgcentrum in Ternaard. Op deze plek midden in de natuur is het heerlijk rustig en prikkelarm wonen. Wanneer je bij ons komt beschermd wonen in Noord-Friesland, gaan we samen bepalen waar er behoefte aan is op het gebied van zorg. In Ternaard nemen bewoners hun intrek in een modern en flexibel zorgstudio of zorgappartement. Neem contact met ons op als je meer informatie wilt ontvangen over de verschillende woonvormen in Friesland.

Wat wij bieden:

 • Unieke kleinschalige woon-zorgcentra
 • Wonen midden in de natuur
 • Een eigen zorgappartement of een (gedeelde) zorgbungalow met een tuin
 • Een gezamenlijke ruimte
 • 24-uurs zorg en begeleiding
 • Dagbesteding

Neem contact op

Dagbesteding in Friesland

Voor bewoners van onze woon-zorgcentra organiseren we dagbesteding in ons activiteitencentrum in Leeuwarden of De Bult (omgeving Steenwijk). We doen leuke activiteiten zoals knutselen, schilderen, wandelen in de bossen, spelletjes of we kletsen leuk met elkaar. Daarnaast ondernemen we jaarlijks meerdere uitstapjes, naar een museum of dierentuin bijvoorbeeld. De dagbesteding in Friesland is ook bedoeld voor onze cliënten in Sneek.

Creatieve dagbesteding in Leeuwarden

Kom in contact met ons

Ben jij of iemand uit jouw omgeving geïnteresseerd in begeleid zelfstandig wonen in Noord-Friesland van Alex-Cares? Je kunt je aanmelden voor onze zorgverlening, maar denk eraan dat je moet voldoen aan bepaalde voorwaarden (beschikking over een zorgindicatie en 18 jaar of ouder). Vul hiernaast het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen zijn we telefonisch bereikbaar via 085 016 0960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken