Begeleid wonen in Ternaard

Alex-Cares biedt mensen de mogelijkheid om begeleid te wonen in Ternaard, Noord-Friesland. Ideaal voor volwassenen die zelfstandig willen wonen, maar net wat extra zorg en ondersteuning nodig hebben. Voldoe jij aan de voorwaarden en wil je graag de begeleiding van Alex-Cares ervaren? Wij staan voor je klaar.

Gewaardeerd en vertrouwd. 4.6/5 sterren uit 22+ reviews op Google.

Begeleid wonen Ternaard: zorgverlening onder de juiste omstandigheden

 • Huisvesting en begeleid wonen

  Huisvesting en begeleiding aan huis of in woon-zorgcentra.

 • Zorgverlening in combinatie met financiële hulp

  Financieel een steuntje in de rug naast onze zorgverlening.

 • Optie tot 24-uurs zorg

  Dag- en nachtzorg voor iedereen die dat nodig heeft.

 • Persoonlijke begeleiding door een vaste begeleider

  Verzekerd van structuur en overzicht omdat Alex-Cares een vaste begeleider aan jou koppelt.

Alex-Cares biedt hulp op maat aan

Wij zijn ervan overtuigd dat iedereen mee kan doen in de maatschappij. Woon of ken je iemand in Ternaard die kampt met psychische, sociale of andere omstandigheden, maar wil je graag op jezelf wonen? Alex-Cares zorgt ervoor dat je deze vrijheid hebt. In overleg met ons geef je aan wat jou wensen en behoeften zijn. Aan de hand van deze informatie creëren wij een prettige en gestructureerde leefomgeving. Op deze manier kun jij met wat hulp en ondersteuning prima zelfstandig leven.

Begeleid wonen Ternaard: voor wie?

Wanneer het op zichzelf wonen minder goed bevalt dan je had gedacht, kun je op onze hulp rekenen. Alex-Cares biedt begeleid wonen in Ternaard aan voor mensen die het lastig vinden om zelfstandig te wonen door een verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Heb je een persoonsgebonden budget (PGB) en zou je het fijn vinden om hier advies en begeleiding bij te krijgen? Wij helpen je hier graag mee. Mocht je dit nog niet hebben, maar kom je er wel in aanmerking voor? Alex-Cares zoekt dit met je uit.

Wist je dat we in Friesland en omringende provincies werken? Woon je in Drachten of Dokkum en wil je graag begeleid wonen? Dit is geen probleem. Beschermd wonen in Ternaard? Het is ook mogelijk om in te trekken bij een woon-zorgcentra wanneer je liever beschermd wilt wonen. Bekijk op de website ons aanbod zorgwoningen.

Super begeleiding. Alex-Cares staat altijd voor je klaar.

De begeleiders van Alex-Cares zijn geweldig en heel behulpzaam.

Een goede samenwerking met de begeleiders en contact met Alex-Cares. Ook in de communicatie tussen jullie en de andere instanties zijn goed. Er is een duidelijke overdracht en betrokkenheid naar mijn familie, wat ik tevens erg belangrijk vind. Voor mensen met NH NAH (niet aangeboren hersenletsel) is Alex- Cares een flinke steun in de rug.

Begeleid wonen Ternaard: hoe werkt het?

Begeleid wonen is mogelijk wanneer je voldoet aan twee van onze voorwaarden: beschikking over een zorgindicatie en 18 jaar of ouder. Voldoe je aan beide? Dan gaan wij je helpen met het opzetten van een fijne leefomgeving waarmee jij overzicht en structuur in je leven kan brengen. We kijken samen wanneer en hoeveel zorg je nodig hebt. Onze focus zal daarom altijd op jou en je vrijheid liggen. Werk of studeer je? Dit wordt in acht genomen. Ben je toe aan dagbesteding? Via Alex-Cares regelen we dit.

Neem contact op

Gradaties van zorgverlening

Uiteraard zijn er verschillende gradaties van zorgverlening. Niet iedereen heeft namelijk even veel zorg nodig als een ander. Daarom kijkt Alex-Cares altijd naar jouw persoonlijke situatie en behoeften. Over het algemeen spreken we van drie gradaties: thuisondersteuning, zorgverlening in combinatie met financiële hulp en 24-uurs zorg. Welke soort zorgverlening bij jou past, bepalen we samen.

Meld je aan voor begeleid wonen in Ternaard

Woon jij in Ternaard en wil je zorg en ondersteuning van Alex-Cares ontvangen? Meld je nu aan. Om in aanmerking te komen voor begeleid wonen moet je voldoen aan de volgende voorwaarden: beschikking over een zorgindicatie en 18 jaar of ouder. Vul ons contactformulier in, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op. Heb je misschien vragen? Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085-0160960.

Contact Opnemen

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veelgestelde vragen

Welke zorg valt er onder begeleid wonen?

Als je begeleid gaat wonen ontvang je ambulante hulp aan huis. Onder ambulante hulp kunnen de volgende zorgvormen vallen: persoonlijke verzorging, huishoudelijke hulp, budgetadvies, financiële begeleiding, thuishulp of dagbesteding. Wat voor jou de beste zorg is, bepaal jij uiteindelijk zelf.

Je krijgt in ieder geval een vaste begeleider van Alex Cares toegewezen die, wanneer jij het nodig hebt, er voor je is met zorg op dagelijkse basis. Samen creëren jullie een prettige leefomgeving en zorgen jullie voor meer structuur en overzicht in jouw leven. Daarnaast ga je samen met je begeleider bekijken hoe de invulling van jouw dag eruit komt te zien (werk, school of dagbesteding).

Voor wie zorgt Alex Cares?

Alex Cares richt zich met haar verschillende zorggradaties op senioren, ouderen en (jong)volwassen met aangeboren- en niet aangeboren hersenletsel. Wij geven zorg aan iedereen die door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft bij het zelfstandig wonen.

Vind jij (of iemand die je kent) het lastig om het dagelijks leven vorm te geven, bijvoorbeeld omdat je een verstandelijke beperking hebt of door psychische kwetsbaarheid? Dan kan Alex Cares je bijstaan, neem contact met ons op.

In welke noordelijke steden biedt Alex Cares begeleid wonen aan?

Wij zijn met onze organisatie actief in de noordelijke provincies van Nederland. In Groningen, Friesland en Drenthe kunnen mensen bij ons aankloppen die zelfstandig willen wonen met thuisbegeleiding. Woon je in de provincie Friesland, dan bieden we begeleid wonen aan in de steden Drachten, Heerenveen en Leeuwarden. Als je woont in de Drentse plaatsen Emmen of Assen kun je ook gebruikmaken van onze hulp. Informeer gerust naar de mogelijkheden voor jouw woonplaats.

Welke zorgwoningen worden er aangeboden?

Er worden op de website van Alex Cares diverse zorgwoningen aangeboden. Zowel voor senioren (55+), volwassenen als jongvolwassenen zijn er zorgstudio’s en zorgappartementen beschikbaar in de plaatsen Leeuwarden, Appelscha en Groningen. Deze woningen zijn van alle gemakken voorzien en gelegen in rustige gebieden. Het beschikbare aanbod bekijk je op deze pagina.

Ik weet niet welke zorg het beste voor mij is, wat nu?

Neem dan contact met ons op. Dan gaan we samen bepalen waar jij behoefte aan hebt op het gebied van zorg. Dit gaan we op een prettige manier met oprechte aandacht en interesse inrichten. Wij denken altijd met je mee en overwegen alle denkbare opties.

Naast begeleid wonen en beschermd wonen (in combinatie met financiële hulp) hebben we meer zorgmogelijkheden: hulp bij het huishouden, Volledig Pakket Thuis (VPT), dagbesteding en zorg met verblijf. Onze zorgverlening kent verschillende intensiteiten en daarom is er altijd een passende oplossing voorhanden.

Afspraak maken